JOBB
TEST

"Jag har flera projekt i gång samtidigt"

Emma Ahlström gick från utbildning till anställning utan att passera GÅ. Sedan 2008 jobbar hon för Sogeti och trivs med både kollegorna och kulturen att alla delar med sig av sina kunskaper.

Emma AhlströmBeskriv dig själv med tre ord:
Noggrann, ödmjuk och ansvarsfull.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag läste Dataekonomiska programmet med inriktning verksamhetsutveckling på Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Direkt när studierna var avklarade började jag jobba på Sogeti.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i Helsingborg i början av 2008. Jag inledde min karriär med att gå ett Test traineeprogram. Mitt första uppdrag var dock något helt annat, nämligen kartläggning av kundens samtliga integrationer. Detta uppdrag övergick dock till ett test och testledningsuppdrag för införande av ett nytt monitoreringsverktyg. Efter det uppdraget har det enbart varit test och testledningsuppdrag hos flera företag och myndigheter.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Kvalitetssäkring, krav och användarupplevelse.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
När jag kommer till jobbet så kollar jag alltid min mejl och min kalender för att se hur dagen ser ut. På mitt nuvarande uppdrag har jag flera projekt i gång samtidigt så man vet nästan aldrig hur dagen kommer att se ut, utan man gör det som behövs (planering, test, diverse utryckningar) i respektive projekt.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti som arbetsgivare ger mig möjlighet att utvecklas inom min yrkesroll men även som person (lokalt men även nationellt). De duktiga och trevliga kollegorna som alla är villiga att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.  

todo todo
Kontakt
  • Emma Ahlström
    Emma Ahlström
    Testledare
    076-105 79 66
Faktaruta

Namn: Emma Ahlström
Titel: Testledare
Född: 1984
Bor: I Taberg utanför Jönköping
Familj: Sambo och dotter
Fritidsintressen: Att umgås med familj och vänner, träning

Jobba i Jönköping