JOBB
DIGITALA KANALER

"Kafferasterna brukar bli riktiga skrattfester"

Detektivarbetet är bara ett exempel på det som Linda Develaux gillar allra mest med sitt jobb. Konsten att hitta det där som kunden trodde sig ville ha, och sedan skapa något mycket bättre, är också en drivkraft. Men man får inte heller glömma alla glada stunder med kollegerna.

Linda DelavauxBeskriv dig själv med tre ord: 
Konstruktivt kritisk/förbättringsintresserad, drivande och social.

Berätta lite om din bakgrund: 
Är humanist i botten och började läsa engelska på universitetet innan jag bytte riktning. Först blev det datapedagogik men i slutändan tog jag examen i informatik. Under utbildningen hade vi fått höra att man inte anställde utvecklare med systemvetarbakrund så jag sökte jobb som datalärare på komvux, något som visade sig bli väldigt lärorikt. Ville ändå pröva min lycka som utvecklare och fick jobb på ett telecomföretag där jag bland annat fick möjligheten att arbeta med utländska kunder, samt utomlands. Så småningom blev jag rekryterad av Sogeti, 2008, något jag inte ångrat. 

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti är ett företag som har kapacitet att synas och höras samt kontakterna att erbjuda spännande uppdrag. Vill man kan man också engagera sig inom olika områden eller vara med och försöka förändra. Upplever också att man uppmuntras och peppas till att utvecklas, vilket ibland kan behövas.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att hjälpa och skapa mervärde åt kunden, att hitta och sedemera implementera inte bara det kunden trodde sig ville ha, utan något mycket bättre. Jag brinner för att skriva lättläst, underhållbar och testbar kod. Jag brinner för att utveckla och effektivisera arbetssättet och kommunikation inom projektteamet. Det jag gillar med förvaltningsjobb är detektivarbetet att hitta fel i kod och loggar och sedermera analysera och tillsammans med kunden/kravaren hitta lösningar. Oftare än man kan tro gör jag saker jag aldrig gjort förut. En återkommande drivkraft är att hela tiden effektivisera och förbättra. Genom förändrade arbetssätt vill jag till exempel undvika att samma typer av fel uppstår igen. 

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Jag börjar dagen med att kontrollera att alla system snurrar som de ska. Jag kör olika skript, kontrollerar vissa tabeller i databasen och JMS-köer. Därefter tar jag hand om och utreder de eventuella problem som uppkommit under natten, med andra ord: släcker småbränder. Detta fortsätter kontinuerligt under dagen, varvat med att jag utvecklar i ett projekt. Vi jobbar enligt Scrum och Kanban, vilket gör att det också blir en del möten och avstämningar. Samtidigt som jag utvecklar, frossar i felloggar och hjälper handläggare har vi väldigt trevligt och diskussionerna vid kaffet brukar bli riktiga skrattfester.

Min karriär på Sogeti:
Mitt första uppdrag var javautveckling där ett antal verktyg skulle byggas om till plugins in i Eclipse. Efter min första mammaledighet blev det ett uppdrag där jag jobbade en del med förvaltning och nyutveckling av ett studieadministrativt system. I detta uppdrag lärde jag mig mycket om nyare teknik och arbetssätt under de fyra åren jag var där. Efter min sista mammaledighet blev det ett nytt uppdrag hos en offentlig myndighet där jag arbetar vidare med förvaltning och utveckling. Den röda tråden genom alla uppdrag hos kunderna har varit Javautveckling och förvaltning av javabaserade system, men i övrigt har arbetsuppgifterna, arbetssätten och teknikerna skilt sig åt mycket. 

 

todo todo
Kontakt
  • Linda Delavaux
    Linda Delavaux
    Utvecklare/Javautvecklare
    070-636 35 95
Faktaruta

Namn: Linda Delavaux
Titel: Utvecklare/Javautvecklare
Född: 35+
Bor: Holmsund, utanför Umeå
Familj: Maken Christian och tre döttrar. 
Fritidsintressen: Träna, renovera huset, se på film, träna barn i gymnastik och äta choklad. Pysslar också gärna, men inte så ofta som jag skulle vilja. Ofta hamnar familjen i soffan framför ett gammalt avsnitt av Sommar med Ernst. På så sätt stimuleras pysselnerven lite i alla fall. 

 

Det här kan vi erbjuda