Lokala IT-lösningar på global grund
2003-12-09

Tim Koomen, testexpert på Sogeti och upphovsmannen bakom Sogetis internationellt välkända testmodell TPI®, har mottagit den prestigefyllda utmärkelsen European Testing Excellence Award 2003 för sitt bidrag till en ökad professionalism kring strukturerad testning på global basis.

Stockholm 031209 -- IT-konsultföretaget Sogetis expertis kring mjukvarutestning uppmärksam-mades på EuroSTAR, Europas största testinriktade evenemang, som gick av stapeln i Amsterdam under vecka 49. Utöver en mycket aktiv medverkan på EuroSTAR mottog Tim Koomen, en av Sogetis främsta testexperter, utmärkelsen European Testing Excellence Award 2003. Priset delas årligen ut av EuroSTARs programkommitté.

Tim Koomen har arbetat med mjukvarutestning på Sogeti sedan 1988. Han är framför allt känd för att ha utvecklat den så kallade TPI®-modellen (Test Process Improvement) som ger användaren en snabb inblick i hur företagets testprocesser ser ut och identifierar kort- och långsiktiga förbättringspotentialer. År 2001 utgavs en bok om TPI-modellen som för närvarande finns tillgänglig på engelska, holländska, tyska, japanska och kinesiska.

TPI-modellen är högaktuell då nollvisionen för defekter på mjukvara, trots de senaste årens kvalitetshöjningar, är långtifrån uppnådd. Testning kommer att vara en fortsatt viktig del i systemutveckling, som ofta utgör på 30-40 procent av den totala budgeten i ett projekt. Genom en strukturerad testprocess finns det därför stora pengar att tjäna och Sogetis bidrag till detta är bland annat Tim Koomens TPI®-modell.

– Sedan lanseringen av våra testtjänster i Sverige har vi kunnat konstatera att intresset är mycket stort och att vi är kommit långt på området jämfört med våra konkurrenter. Vi är förstås mycket glada och stolta över Tim Koomens insatser på testområdet och att vår testexpertis uppmärksammats på detta sätt, säger Anders Hedensjö, marknadschef på Sogeti i Sverige.

För mer information, kontakta:

Anders Hedensjö, marknadschef, Sogeti
Tel: 073-382 81 81, E-post: anders.hedensjo@sogeti.se

Therese Sinter, informationsansvarig, Sogeti
Tel: 070-361 46 21, E-post: therese.sinter@sogeti.se

Om Sogeti
Sogeti, ett konsultföretag inom Cap Gemini-koncernen, levererar högkvalitativa IT-tjänster på den lokala marknaden. I tjänsteportföljen ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklingsprojekt, systemförvaltning, samt drift och utveckling av kundernas infrastruktur. Sogeti har cirka 5 500 medarbetare i åtta länder. Av dessa arbetar cirka 650 konsulter vid företagets 16 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se/.

Om Sogetis testrelaterade tjänster
Med över 700 professionella testare i Europa och USA, tillhandahåller Sogetis Software Control Testing-specialister de kunskaper och erfarenheter som krävs vid test och vid förbättring av företags testprocesser. I hjärtat av Sogetis testrelaterade tjänster finns bland annat två paketerade tjänster.

TPI®-modellen ger användaren en snabb inblick i hur företagets testprocesser ser ut och identifierar kort- och långsikta förbättringspotentialer. Läs mer på www.sogeti.se/tpi.

TMap®,en väl definierad och strukturerad metod som rönt stora framgångar internationellt, hjälper användaren att ta steget vidare och stöttar användaren vid införandet av en effektiv testprocess. Läs mer på www.sogeti.se/tmap, alternativt www.tmap.net/.

Bookmark and Share

Vill du veta mer?

Läs mer om Sogetis test-tjänster genom att klicka på länken nedan:

Software Control Testing