Lokala IT-lösningar på global grund
2006-09-15

För sjunde året i rad delar Alecta ut utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats. Ett stort antal företag är med och tävlar om den hedervärda utmärkelsen. Efter en första gallring där 50 företag togs ut har nu en andra gallring genomförts. Kvar finns endast tio företag, däribland IT-konsultföretaget Sogeti med 750 anställda på 18 orter* runt om i landet. Vinnaren utses den 13 december.

Stockholm 060915 -- Utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats vänder sig till alla företag i landet och är ett långsiktigt initiativ från Alecta med syfte att främst belöna företag som insett sambandet mellan gott ledarskap, medarbetarskap, god arbetsmiljö och hög lönsamhet. Utmärkelsen är också Alectas sätt att inspirera och uppmuntra andra företag att arbeta för att minska sjukfrånvaron och öka tillväxten. Sogeti Sverige AB (Sogeti) har just utsetts till en av de tio finalisterna.

– Jag är jättestolt över att vi finns bland Alectas urval av Sveriges tio bästa arbetsplatser. Att vi dessutom under året lyckats rekrytera över 180 personer är ytterligare ett bevis på att vi är en attraktiv arbetsgivare, säger Stefan Ek vd för Sogeti i Sverige.

– Vi visste att vi var en bra kandidat bland annat på grund av vårt höga ESI-värde** och låga sjukfrånvaro. Även företaget NetSurvey som hjälper oss med våra personalenkäter tipsade oss om att vi borde ställa upp med tanke på våra goda resultat. Att vi  finns med bland de tio bästa kandidaterna i Sverige är vi otroligt stolta över, säger personalchef Gabriella Ekström.

Att vara med i tävlingen innebär bland annat att Sogeti och övriga deltagande företags anställda svarat på en enkät. Därutöver har de tävlande företagen bland annat skickat in arbetsplatsfakta, årsredovisningar, sjukfrånvarostatistik, personalomsättningsstatistik, policyer och fakta om kompetensutvecklings-möjligheter och personalinriktade initiativ. De utvalda tio företagen kommer nu att ta emot externa examinatorer som gör platsbesök med djupintervjuer som ska hjälpa till i valet av vinnare för 2006. Den 13 december utses den slutliga vinnaren vid en prisutdelning på Talk Hotel i Stockholm.

– Det här är en win-win-situation som jag ser det. Skulle vi inte vinna får vi reda på vad vi kan göra för att vara mer framgångsrika nästa gång. Konkret ger vårt deltagande bra och värdefull input till hur vi kan bli ännu bättre som arbetsgivare, avslutar Gabriella Ekström.

*Borlänge, Fagersta, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Lund, Oxelösund, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås och Örebro.

**Employee Satisfaction Index


För mer information, kontakta:

Gabriella Ekström, personalchef, Sogeti
Tel: 070-811 99 31, E-post: gabriella.ekstrom@sogeti.se

Therese Sinter, informations- och marknadschef, Sogeti
Tel: 070-361 46 21, E-post: therese.sinter@sogeti.se


Om Sogeti

Sogeti, ett konsultföretag inom Cap Gemini-koncernen, levererar högkvalitativa IT-tjänster på den lokala marknaden. I tjänsteportföljen ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, systemförvaltning, samt drift och utveckling av kundernas infrastruktur. Sogeti har cirka 15 000 medarbetare i elva länder. Av dessa arbetar cirka 750 konsulter vid företagets 18 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

Bookmark and Share

Foton

Högupplösta foton på personalchef Gabriella Ekström


eller vd Stefan Ek finns att ladda ner via länken nedan:

Foton Ledningsgrupp Sverige


Vill du veta mer?

Läs mer om tävlingen, finalisterna 2006 och utgången på www.alecta.se.