Lokala IT-lösningar på global grund
2007-01-24

IT-konsultföretaget Sogeti är tillsammans med SAS nominerade i klassen Bästa innovation i EPiServer Awards 2006 som delas ut under EPiServerdagen den 9 februari. Bakom nomineringen finns den unika lösning som Sogeti har levererat till flygbolaget, där EPiServer för första gången har integrerats med IBM WebSphere Portal.

Stockholm 070124 -- Varje år lanseras och vidareutvecklas hundratals intressanta, användbara och effektiva webbplatser baserade på webbplattformen EPiServer. På EPiServerdagen den 9 februari uppmärksammas några av de projekt, kunder och partners som under året har gjort ett bra jobb och som på olika sätt har bidragit till att öka nyttan på webben. Under dagen delas EPiServer Awards ut i fyra olika kategorier – Bästa webbplats, Bästa webbplats offentlig sektor, Bästa intranät och Bästa innovation.

Sogeti och kunden SAS är nominerade i den sistnämnda kategorin med den portallösning som man infört inom flygbolaget, den enda av sitt slag, där man kombinerat IBM WebSphere och EPiServer. Lösningen kännetecknas av en hög grad av innovation och med den har SAS fått en komplett webbmiljö på sitt intranät med ett nytt koncerngemensamt publiceringsverktyg. Det här är en unik lösning där Sogeti integrerat det bästa av två världar – marknadens kanske mest kraftfulla portallösning och Sveriges mest använda publiceringsverktyg.

– Vi är mycket stolta över vår nominering och vi hoppas ta hem priset då det vi tävlar med är en minst sagt revolutionerande portallösning som klarar av att på ett enhetligt sätt hantera information och tjänster från flera källor, exempelvis inhämtning av information från olika system och databaser. Detta oberoende av tekniken de baseras på, säger Jan Lindén, nationellt ansvarig för Sogetis portal- och webbexpertis.

Vid den senaste EPiServerdagen, då endast ett pris delades ut, vann Sogeti EPiServer Awards för den webblösning man tagit fram för Luftfartsverket – www.lfv.se.

För mer information, kontakta:

Jan Lindén, nationellt ansvarig för portal- och webbexpertis, Sogeti
Tel: 070-950 68 44, E-post: jan.linden@sogeti.se

Therese Sinter, informations- och marknadschef, Sogeti
Tel: 070-361 46 21, E-post: therese.sinter@sogeti.se

Om Sogeti
Sogeti, ett konsultföretag inom Cap Gemini-koncernen, levererar högkvalitativa IT-tjänster på den lokala marknaden. I tjänsteportföljen ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, systemförvaltning, samt drift och utveckling av kundernas infrastruktur. Sogeti har cirka 17 000 medarbetare i tolv länder. Av dessa arbetar cirka 750 konsulter vid företagets 18 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

Bookmark and Share

Vill du veta mer?

Om Sogetis EPiServerexpertis

.............................
Foto


Högupplöst foto,
Jan Lindén