Lokala IT-lösningar på global grund
2007-09-06

För tredje året tillhörde Sogeti den stolta skaran av IT-leverantörer nominerade inför Microsoft .Net Awards. Vid prisutdelningen under kvällen vann Sogeti för bästa IT-lösning i kategorin Mobility.

Stockholm/Linköping 070906 – Med två tidigare vinster i bagaget var IT-konsultföretaget Sogeti inför kvällens Microsoft .Net Awards i Stockholm åter igen nominerat som möjlig vinnare. Denna gång i två kategorier; Mobility samt affärslösningar med Microsoft Dynamics som grund. När juryn delade ut sina åtråvärda utmärkelser tog Sogeti hem förstapriset med den mobilitetslösning som tagits fram för Toyota Material Handling.

Det vinnande bidraget är den mobilitetslösning Sogeti infört inom trucktillverkaren Toyota Material Handling. Lösningen är ett hjälpmedel för servicetekniker att göra diagnos och uppdatera programvaran i företagets truckar. Lösningen har även kopplats samman med centrala verksamhetssystem.

– Äntligen får det här projektet den uppmärksamhet det förtjänar. Vi är stolta över att ständigt vara i framkant när det gäller lösningar baserade på Microsoft-teknik. Det är också inspirerande att stå som vinnare för tredje gången och att våra vinster hittills involverat tre olika kategorier. Det synliggör både vår bredd och vår spetskompetens samt att vi levererar lösningar av hög kvalitet, till stor nytta för våra kunder, säger Stefan Ek, vd för Sogetis verksamhet i Sverige.

Sogetis tidigare vinster i .Net Awards är två. År 2004 vann man förstapriset i kategorin Integration med en BizTalk-baserad lösning införd inom Rottneros-koncernen. 2006 stod man åter igen högst upp på prispallen för Business Intelligence-lösningen INCA, ett nationellt, vårdadministrativt system för cancerforskning.

För mer information, kontakta:
Stefan Ek, vd, Sogeti Sverige AB
Tel: 08-53 68 20 10 , E-post: stefan.ek@sogeti.se 

Therese Sinter, informations- och marknadschef, Sogeti
Tel: 070-361 46 21, E-post: therese.sinter@sogeti.se

Om Sogeti Sverige AB
Sogeti, ett konsultföretag inom Cap Gemini-koncernen, levererar högkvalitativa IT-tjänster på den lokala marknaden. I tjänsteportföljen ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, systemförvaltning, samt drift och utveckling av kundernas infrastruktur. Sogeti har cirka 18 000 medarbetare i 14 länder. Av dessa arbetar cirka 900 konsulter vid företagets 19 svenska kontor.

Bookmark and Share

Bilder på vinnarna

Vinnarbild 1
Från vänster;
Vinnare - Vd Stefan Ek, Carina Carlsson, Johan Kallblad och Anders Persson, alla från Sogeti.

Vinnarbild 2
Från vänster;
Bakom lösningen - Carina Carlsson och Johan Kallblad från Sogeti i Linköping

...............................
Film

Se en film om den vinnande lösnigen här.