Lokala IT-lösningar på global grund
2008-10-31

Två av Sogetis främsta experter, IT-arkitekten Niklas Möllberg och Microsoft- och mobilitetsexperten Andreas Sjöström, var finalister inför IT Business Awards som gick av stapeln under gårdagskvällen. Andreas, verksam vid Sogetis kontor i Lund, gick segrande ur den nationella striden i kategorin Årets IT-konsult.

Stockholm 081031 – Under torsdagskvällen var det dags för den stora IT-galan, IT Business Awards, på Café Opera i Stockholm. Med två finalister i två olika kategorier fanns förstås Sogeti på plats och blev också vinnare under prisutdelningen i kategorin Årets IT-konsult. Priset togs hem av Andreas Sjöström, IT-konsult på Sogeti sedan 1996.

– Jag är oerhört stolt över utmärkelsen. Det känns stort. Priset är en betydelsefull bekräftelse inte bara för mig utan för de kunder, partners och medarbetare som jag haft förmånen att få arbeta med, säger Andreas Sjöström.

Andreas började sin yrkesverksamma bana på Microsoft, vars tekniska plattformar han är expert på med en särskilt stor passion för mobila lösningar. Andreas har flera utmärkelser i bagaget. I höstas erhöll han för sjätte gången (!) den globala utmärkelsen ”Most Valuable Professional” av Microsoft, USA, inom mobilitetsområdet. I det exklusiva nätverket, Mobius, deltar han regelbundet i rundabords-samtal med världens ledande mobilitetsexperter om framtidens mobila lösningar för konsumenter och företag. Andreas deltar också i upprättandet av ett nytt mobilitetslabb på Sogeti i Mumbai, Indien, och driver ett globalt Enterprise 2.0-projekt inom Sogeti-koncernen som idag har över 20 000 anställda i 14 länder.

     


Andreas Sjöström


Andreas är därutöver en frekvent skribent på globala utvecklarsajter som msdn.microsoft.com och svenska blogg.sogeti.se. Som krönikör för Computer Sweden delar han med sig av sina mångåriga erfarenheter som IT-konsult och väckte debatt om samarbetet mellan Microsoft och Sony Ericsson - månader innan det hände.

Med sitt framträdande ”It’s like playing in a rock band” har han turnerat i hela landet med inspirationsbudskapet om vikten att utforska sin passion, slipa sina färdigheter och fokusera på publiken. Som talare på branschspecifika mässor, företagsträffar och rekryteringsevenemang har utmanats i att, precis som rockbandet, ta sin passion, sina färdigheter och sin kund på allvar.
För närvarande arbetar Andreas som teknisk expert i ett banbrytande projekt runt öppna operativ-system i framtidens mobiltelefoner. Just nu befinner han sig i Los Angeles på Microsofts utvecklarkonferens PDC 2008 där han tar del av senaste nytt på Microsoft-området.

Som IT-konsult är Andreas ett föredöme genom sin passion, förmåga att inspirera andra, sin djupa tekniska kompetens, nyanserade omvärldsorientering och framförallt – sitt fokus på sin publik, kunden. Han ligger ständigt i framkant på tekniken och är med och utvecklar framtidens lösningar. ”Lycka är att programmera till någon nytta”, det skrev Andreas i en uppsats redan i årskurs 7.  Denna passion för IT har han byggt vidare på sedan dess och den är idag starkare än någonsin. På frågan ”Vad är det bästa med ditt yrke?” svarar Andreas:

– De två begrepp som bäst beskriver yrket som IT-konsult är acceleration och reflektion. IT-branschen har aldrig varit så spännande som den är idag. Både verksamhets- och teknikutveckling ökar allt mer i hastighet. Som IT-konsult får du, tillsammans med skickliga medarbetare och spännande kunder, känna fartvinden i håret varje dag. För att inte hamna vilse är det därför helt avgörande att aldrig sluta reflektera över var det är rätt satsa och var det är fel. Det bästa med yrket som IT-konsult är den fantastiska kombinationen av acceleration och reflektion.

Högupplösta foton på Andreas Sjöström finns att ladda ner på www.sogeti.se/pm081031.

För mer information, kontakta:
Andreas Sjöström, Microsoft- och mobilitetsexpert, Sogeti
Tel: 070-609 85 13, E-post: andreas.sjostrom@sogeti.se

Therese Sinter, Informations- och marknadschef, Sogeti
Tel: 070-361 46 21, E-post: therese.sinter@sogeti.se 


Om Sogeti
Sogeti, ett konsultföretag inom Cap Gemini-koncernen, levererar högkvalitativa IT-tjänster på den lokala marknaden. I tjänsteportföljen ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklingsprojekt, systemförvaltning, samt drift och utveckling av kundernas infrastruktur. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 14 länder. Av dessa arbetar cirka 1000 konsulter vid företagets 20 svenska kontor.


 

Bookmark and Share

Foton
Högupplösta foton på Andreas Sjöström kan laddas ner nedan:

Andreas Sjöström 1
Andreas Sjöström 2 

.....................................
Mer information

Läs pressmeddelandet om Andreas Sjöströms sjätte utmärkelse inom mobilitet globalt här.