Lokala IT-lösningar på global grund
2009-08-19

Nya www.hhs.se har av International Business Awards utsetts till vinnare av en Stevie Award i kategorin Bästa Webbplats. Bakom utvecklingen av Handelshögskolans nya, populära sajt finns Sogeti, ett IT-konsultföretag med stort kunnande inom webbar och portaler.

Stockholm 090818 – I samband med Handelshögskolan i Stockholms 100-års jubileum lanserades en uppgraderad och förbättrad webbplats. Uppdraget gick till Sogeti, ett av Sveriges största IT-konsultföretag. Med en ny portalplattform, baserad på Microsoft Office SharePoint Server, har Handelshögskolan fått ett kraftfullt och lättanvänt verktyg för sin webbhantering. Något som nu uppmärksammats av International Business Awards, en välkänd internationell tävling som ger erkännande till utmärkande prestationer i flertalet kategorier inom affärsvärlden. Priset för bästa webbplats delas i år ut till www.hhs.se vid International Business Awards (IBA) i New York den 14 september.

Tydligt ställda målsättningar en av framgångsfaktorerna
Webbplatsen utvecklades av Sogeti under hösten 2008, baserad på Microsoft SharePoint Server och lanserades i februari tidigare i år. Bakom designen finns Hallvarsson & Halvarsson, och webbprojektet har varit ett nära samarbete mellan de tre parterna. Andreas Ljungquist, ansvarig för Sogeti SharePoint Center och leveransansvarig för webbplatsen, kommenterar det framgångsrika samarbetet:

– Det finns många framgångsfaktorer att peka på. Framför allt har samarbetet med Handelshögskolan fungerat ypperligt och varit ett projekt med tydliga kravställningar och tidsramar. Redan under våren 2007 påbörjade vi en utredning av hur webbplatsen skulle se ut och fungera och Handelshögskolan har från början haft tydliga målsättningar och krav på webbplatsen. Sogeti, som har levererat ett hundratal webbplatser, kunde med sin erfarenhet och kompetens omvandla detta i implementationsfasen.

En webbplats som sticker ut
Juryns motivering till priset är att webbplatsen är såväl mycket väldesignad som överskådlig och har en genomtänkt och överskådlig struktur. Michael Gallagher, ordförande vid Stevie Awards, anger att juryn ansåg att Handelshögskolans webbplats sticker ut för att den lyckas med konststycket att vara både välorganiserad och snygg.

– Vi har lagt ned mycket jobb på att skapa en användarvändlig, informativ och attraktiv hemsida. Denna utmärkelse visar att vi lyckats med detta. Det är viktigt för oss, då stora delar av våra målgrupper använder webben som främsta informationskanal, säger Carina Aspenberg, Kommunikationsdirektör vid Handelshögskolan i Stockholm.

Sogetis erfarenhet av större webbprojekt med liknande utmaningar är stor, och inte minst med avseende på funktionalitet. Förutom ett nytt och fräscht utseende har webbplatsens sidmallar utvecklats med tillgänglighet och sökmotoroptimering i åtanke. Med hjälp av kategorisering och metadata kan nyhetsflöden och sökresultat anpassas till olika målgrupper.

Sogeti är ett av Sveriges största IT-konsultföretag. I Stockholm finns cirka 200 av Sogetis totalt 1000 anställda i Sverige samt ett nationellt center för SharePoint-lösningar.

Om Sogeti Sverige AB
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 14 länder. Av dessa arbetar cirka 1 000 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

Om Handelshögskolan i Stockholm
Handelshögskolan i Stockholm (the Stockholm School of Economics, SSE) är den mest framstående handelshögskolan i norra Europa och erbjuder ett antal utbildningsprogram, som återkommande rankas bland topp tio i Europa. Handelshögskolan bedriver också världsledande forskning inom områden som nationalekonomi, finansiell ekonomi, företagsekonomi och marknadsföring. Handelshögskolan är certifierad av EQUIS (European Quality Improvement System), som garanterar att undervisning såväl som forskning håller högsta internationella klass och är Sveriges representant i CEMS (The Global Alliance in Management Education).

Bookmark and Share

Foton

Klicka på bilden för högupplöst foto:


Andreas Ljungquist


Carina Aspenberg

Kontaktpersoner:

Carina Aspenberg, kommunikationsdirektör, Handelshögskolan
Tel. 070-396  90 14 

Andreas Ljungquist, ansvarig Sogeti SharePoint Center, Stockholm
Tel: 070-299 58 49  

Therese Sinter, informations- och marknadschef, Sogeti
Tel: 070-361 46 21, E-post:

Maria Arljung Gustafsson, projektledare, Hallvarson & Halvarsson
Tel. 08-407 22 61

Ytterligare information

Mer information om projektet finns på www.sogeti.se/refhhs.

Handelshögskolan i Stockholms nya webbsida når du på www.hhs.se

Läs mer information om utmärkelsen och Stevie Awards.

Sogeti SharePoint Center, Stockholm