Lokala IT-lösningar på global grund
2009-08-18

Sogetis Andreas Sjöström var tidigt en passionerad anhängare av mobila lösningar och är idag erkänd globalt som en av de främsta experterna på området. År efter år fortsätter han att ligga i framkant och är med i forum där framtidens mobila lösningar skapas. För sjunde gången har han nu utsetts till Most Valuable Professional (MVP) på mobilitets-området av Microsofts globala organisation.

Lund 090818 – Microsofts MVP Award etablerades för över femton år sedan för att ge erkännande och uppmärksamhet till individer över hela världen som på ett särskilt utmärkande sätt bidrar till att nya innovativa lösningar skapas och sprids på Microsoft-området. Nu har man åter igen valt ut de främsta experterna på olika områden. I samband med detta utsågs Sogetis mobilitetsexpert Andreas Sjöström, för sjunde gången, till Most Valuable Professional inom ”Device Application Development”.

Senaste trenderna inspirerar
Som MVP deltar Andreas Sjöström, verksam vid Sogetis kontor i Lund, i globala nätverk och påverkar nya plattformar och tekniker på mobilitetsområdet.

– Just nu influeras marknaden av Apples iPhone. Apple har gått före i många olika aspekter och marknadens olika spelare funderar mycket på hur fördelarna med iPhone kan spridas brett till andra operativsystem exempelvis Symbian, Android och Windows Mobile. En annan stark trend är att mobiloperatörernas dominans på marknaden håller på att luckras upp rejält, kommenterar Andreas Sjöström och fortsätter:

– På Sogeti satsar vi starkt på mobilitet och har nyligen lanserat vårt globala Mobile Solutions Lab (MSL) vars strategier ligger helt i linje med vad som händer på marknaden. Dessutom kan vem som helst, via MSL, önska sig en ny mobil applikation. De hetaste önskemålen håller redan på att förvandlas till verklighet i form av nedladdningsbara applikationer som kan laddas ner utan kostnad. I en ständig ström kommer därefter nya applikationer att tas fram, utifrån de mest populära förslagen.

Blixtförälskad
Andreas Sjöströms passion för mobilitet väcktes tidigt. Han har arbetat professionellt inom mobilitetsområdet sedan 1998 och har bland annat varit delaktig i en av Europas största utrullade mobila lösningar, spridd inom Toyota-koncernen. Som Sogetis främsta expert på området är han ständigt involverad i mobilitetsrelaterade uppdrag på företag och myndigheter, är en frekvent föredragshållare och moderator vid mobilitetskonferenser och är krönikör på mobilitetsområdet i Computer Sweden.

– I slutet av 90-talet blev jag blixtförälskad i en handdator med Windows Mobile i och på den vägen är det. Det här med mobilitet kombinerat med affärsnytta är en passion som jag med stor sannolikhet kommer att behålla livet ut, avslutar Andreas Sjöström. 

Om Sogeti
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrationsprojekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 14 länder.

Av dessa arbetar cirka 1 000 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

 

Bookmark and Share

Foto

Bilder på Andreas Sjöström finns att ladda ner via www.sogeti.se/bildarkiv.


Andreas Sjöström


Mobile Solutions Lab

Läs mer om Sogeti Mobile Solutions Lab via www.sogeti.com/msl.


Kontaktpersoner

För mer information, kontakta:

Andreas Sjöström
, mobilitetsexpert, Sogeti
Tel: 070-609 85 13
E-post: andreas.sjostrom@sogeti.se

Therese Sinter, informations- och marknadschef, Sogeti
Tel: 070-361 46 21
E-post: therese.sinter@sogeti.se