Lokala IT-lösningar på global grund
2009-03-03

Inför EPiServer Awards 2009 är Sogeti nominerad i tre av totalt fem kategorier. Det är med webblösningarna till Scandic i Norden, en community för Socialdemokraterna samt en nationell webbplattform för Riksidrottsförbundet som Sogeti tävlar om titlarna Bästa Webbplats, Bästa Community samt Bästa Innovation.

Stockholm, 090303 – Sogeti Sverige AB (Sogeti), ett av Sveriges största IT-konsult-företag med verksamhet på 21 svenska orter, har länge legat i framkant på webblösningar i allmänhet och EPiServer-lösningar i synnerhet. Snart är det upp till bevis då man under EPiServer Day 2009, den 10-11 mars, delar ut pris till de främsta lösningarna genomförda av EPiServers partners under det senaste året. Under dagen delas EPiServer Awards ut i fem olika kategorier – Bästa webbplats, Bästa webbplats offentlig sektor, Bästa intranät, Bästa community och Bästa innovation.

Tre vinstchanser
Inom kategorin Bästa webbplats är det Sogetis webblösning till Scandic Hotels som nominerats. Det är en framgångsrik webblösning som resulterat i konkreta kundfördelar som exempelvis en avsevärt förbättrad rumsbokning online samt sänkta drift- och förvaltningskostnader. Vidare har Sogetis webblösning till Socialdemokraterna, communityn Sosserian, blivit nominerad till Bästa community. Här har Sogeti under 2008 utfört ett vidareutvecklingsarbete med bland annat ny grafisk design och utökad integration som bland annat resulterat i en förbättrad tillgänglighet för besökarna. Slutligen har Sogeti chans till vinst i kategorin Bästa innovation där man nominerat Riksidrottsförbundets nya webbplattform – IdrottOnline. Via denna unika multisajtlösning kan nu Sveriges idrottsföreningar och idrottsförbund enkelt skapa, uppdatera och vidareutveckla sina webbplatser. Plattformen hjälper också till att administrera idrottsverksamheten, vilket bland annat resulterat i snabbare information och högre tillgänglighet för medlemmarna och ett enkelt och smidigt verktyg för administratörerna.

– EPiServer Awards är ett prestigefyllt pris och är ett gott tecken på att vi gör ett bra jobb som på olika sätt har bidragit till att öka nyttan på webben för våra kunder. Att vi i år finns nominerade i hela tre kategorier talar mycket för sig själv. Våra kompetenta och erfarna EPiServer-konsulter är värda all uppmärksamhet, säger Jan Lindén, nationellt ansvarig för Sogetis satsning på webblösningar.
Första omgången av EPiServer Awards var 2004 då Sogeti vann en av två kategorier – Bästa webbplats – för Luftfartsverkets externwebb. Sogeti var även nominerade 2007 för det koncerngemensamma intranät som utvecklades för SAS. Det är nu tredje gången EPiServer utser vinnare och Sogeti har stora förhoppningar om att åter igen stå högst upp på prispallen. 

På Sogeti finns idag ett 100-tal EPiServer-specialister spridda över hela landet, varav ett 40-tal är aktiva i företagets nationella Sogeti EPiServer Competence Center placerat i Uppsala.  

För mer information, kontakta:
Jan Lindén, nationell EPiServer-driver, Sogeti
Tel 070-950 68 44, jan.linden@sogeti.se  

Therese Sinter, informations- och marknadschef, Sogeti
Tel: 070-361 46 21, therese.sinter@sogeti.se

Om Sogeti
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrations-projekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore™-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 14 länder. Av dessa arbetar cirka 1 000 konsulter vid företagets 21 svenska kontor.
Mer information finns på www.sogeti.se.

Bookmark and Share

Vill du veta mer?

För mer information kring Sogetis EPiServer-expertis, se www.sogeti.se/episerver och www.sogeti.se/secc.

Foton

Högupplösta foton på Jan Lindén och Therese Sinter finns att ladda ner på www.sogeti.se/bildarkiv.