Lokala IT-lösningar på global grund
2010-06-28

Capgemini Group, en av världens största leverantörer av konsult-, teknik- och outsourcing-tjänster, har utsetts till årets företagspartner av Microsoft globalt. Utmärkelsen avser Capgemini och systerbolaget Sogeti, båda kända för att leverera exemplariska lösningar till sina kunder baserade på Microsofts programvara.

–Microsoft är glada att Capgemini och Sogeti har utsetts till årets företagspartner. Som en av Microsofts främsta globala partners på Windows 7 samt en stark partner i ERP- och SharePoint-lösningar, hjälper Capgemini och Sogeti kunder att förändra sin verksamhet genom innovativ användning av Microsofts teknik. Dessutom erbjuder Capgemini och Sogeti lösningar baserade på Microsofts Business Productivity Online Suite för kommunikation och samarbete och hjälper därmed våra kunder att inse fördelarna med molntekniken, säger Mark Hill, Vice President, Enterprise Partner Group, Microsoft Corp.

Capgemini har stor erfarenhet av att leverera lösningar för sina kunder baserade på Microsofts Enterprise portfölj. Dessa lösningar inkluderar:

 • ERP+ – Idag insisterar företag på ökad ROI (Return of Investment) för sina IT-investeringar. ERP+ gör det möjligt att kombinera kraften i SAP och förenklar användandet av Microsoft Office och SharePoint-tekniken, Windows®telefon och produkter inom Microsoft Application Platform för att:
  - Öka de anställdas tillgång till SAP-tjänster både från dator och mobila enheter 
  - Förbättra de anställdas produktivitet genom att minska datainförseln och enkelt automatisera strukturerade affärsprocesser 
  - Minska IT-kostnaderna genom att återanvända redan befintliga programvarulicenser från Microsoft och minskade utbildningskostnader.
 • Molnbaserade tjänster – Capgemini Group ingick nyligen ett partnerskap med Microsoft för att hjälpa företag på resan till molnet, och särskilt för att påskynda mottagandet av Business Online Productivity Suite (BPOS) och Microsoft Azure PaaS (Platform as a Service). Genom att samarbeta med Microsoft har Capgemini möjlighet att låta företagen göra resan till molnet på egen hand och på sina egna villkor.
 • Application Lifecycle Services – Med en särskild global service line för Application Lifecycle Services, ger Capgemini stöd för analys av hela livscykeln hos en it-applikation samt hantering av Microsofts ekosystem. Detta innefattar migrationstjänster av befintliga applikationer och stordatorsystem samt kundanpassad mjukvaruutveckling på Microsoft-plattformen.
 • Business Information Management – Som ledande inom Business Information Management använder Capgemini Microsofts verktyg som exempelvis SQL Server, Excel och SharePoint för att hjälpa företag med informationshantering.
 • Test – Med lanseringen av Windows 7, Windows Azure och ytterligare en ny bred produktportfölj som Microsoft kommer att lansera, levererar Capgemini test-tjänster till kunder för att säkerställa en migration av hög kvalitet och minimera tidsramarna för själva implementeringen.

– Capgemini är mycket hedrade över att ta emot denna utmärkelse från Microsoft. Som fristående konsultföretag är vi erkänt duktiga på att erbjuda de rätta lösningarna för varje kunds verksamhetsproblem. I många fall är Microsofts lösningar en del av våra kunders framgång”, säger Oliver Picard, Chief Sales Officer, Capgemini.

Om Capgemini
Capgemini är en av världens största leverantörer av konsult-, teknik- och outsourcingtjänster. Vi gör det möjligt för våra kunder att förändra sin affärsverksamhet och åstadkomma enastående resultat med hjälp av it. Tillsammans med oss får våra kunder insikten och möjligheten att öka sin frihet på marknaden genom vårt unika sätt att samarbeta – Collaborative Business Experience – och genom vår globala leveransmodell Rightshore®*, som möjliggör ett erbjudande av rätt resurser på rätt plats till ett konkurrenskraftigt pris. Capgemini finns i fler än 30 länder med 90 000 anställda globalt, varav cirka 1200 i Sverige, och 2009 omsatte vi 8,4 miljarder Euro. Mer information finns på http://www.se.capgemini.com.

För mer information om Capgeminis och Microsoft samarbete, vänligen besök:  http://www.capgemini.com/services-and-solutions/technology/microsoft/overview/

Om Sogeti Group
Sogeti Group är en ledande leverantör av professionella tekniska tjänster, specialiserade på Application Management, Infrastructure Management, High-Tech Engineering och tester. I nära samarbete med sina kunder, hjälper Sogeti dem att dra nytta av tekniska innovationer och få bättre resultat. Sogeti samlar mer än 20 000 yrkesverksamma i 15 länder och finns på över 200 platser i Europa, USA och Indien. Sogeti är ett helägt dotterbolag till Cap Gemini SA, noterat på Parisbörsen.
För mer information besök www.sogeti.com

*Rightshore® är ett registrerat varumärke som tillhör Capgemini.

 

Bookmark and Share

Kontaktpersoner:

Presskontakt Sogeti:
Therese Sinter
Tel. : +46 (0) 8 53 68 20 35
E-mail : therese.sinter@sogeti.se

Presskontakt Capgemini:
Christel Lerouge
Tel.:+33 (0)1 47 54 50 76
E-mail: christel.lerouge@capgemini.com