Lokala IT-lösningar på global grund
2010-06-04

När Computer Sweden i morse släppte årets lista över Sveriges 100 bästa utvecklare blev det jackpott för Sogeti, ett av Sveriges största IT-konsultföretag. Tre av företagets utvecklare finns med på listan; två på topp-tio och ytterligare en på plats 36.

Stockholm/Lund/Karlstad 100604 – Det jublas på Sogetis 21 kontor över hela landet idag efter det att tre av företagets experter placerat sig på Computer Swedens lista över Sveriges 100 bästa systemutvecklare.

Ny på listan är Sogetis Patrik Löwendahl som tog sig i direkt på plats 3. Patrik, verksam vid Sogetis Stockholmskontor, är chefsarkitekt inom Microsoft-lösningar. Han har elva års erfarenhet och delar frekvent med sig av sin erfarenhet både inom och utom företaget via kurser, seminarier, coachning och sociala medier. Patrik är erkänd globalt som en av de främsta experterna inom .Net och C#-utveckling. Han har sex gånger utsetts till Most Valuable Professional (MVP) av Microsofts globala organisation.
På plats 9 placerar sig Sogetis Andreas Sjöström (Lund), ansvarig för Sogetis labb för app-utveckling i Mumbai i Indien. Andreas har 14 års erfarenhet i branschen och är expert inom mobil systemarkitektur och utveckling (bland annat .Net och Cocoa Touch). År 2008 korades Andreas till årets IT-konsult i Sverige. Han har utsetts sju gånger till MVP på mobilitetsområdet av Microsofts globala organisation, har skrivit boken ”Pocket PC Development in the Enterprise” och är medlem i den globala mobiltankesmedjan Mobius.

Sogetis Per Björkegren (Karlstad) återfinns i år på plats 36 på listan. Per är Sogeti Sveriges Chief Technical Officer (CTO) och har 27 års erfarenhet i bagaget. Han har under åren sam-arbetat med många av Sveriges stora och medelstora företag som lösningsarkitekt, enterprise-arkitekt, IT-strateg och affärsutvecklare. Per ligger bakom och driver det nationella nätverket SWEAN (Swedish Enterprise Architecture Network) och är aktiv inom Sogetis globala forskningsinstitut VINT där han medverkar som författare till facklitteratur. Han är därutöver styrelseledamot i IASA, en organisation för IT-arkitektur, och delkonferensledare för området Strategisk IT på konferensen Sundsvall42.  Per ligger designmässigt bakom tre Microsoft .NET Awards.

– Vi är otroligt stolta över att ha så många av våra experter så högt upp på listan. Med tanke på att vi ska rekrytera 250 personer i år är listplaceringarna extra värdefulla för vi vet att som IT-expert vill man gärna arbeta med andra inspirerande och kunniga kolleger. Det här är en stor dag för Sogeti, säger Sogetis vd Stefan Ek.

Foton på Patrik Löwendahl, Andreas Sjöström och Per Björkegren finner du på www.sogeti.se/bildarkiv.

Om Sogeti
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrations-projekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 000 konsulter vid företagets 21 svenska kontor.

Bookmark and Share

Kontaktinformation

För mer information, kontakta:

Andreas Sjöström, mobilitetsexpert, Sogeti Group
Tel: 070-609 85 13
E-post: andreas.sjostrom@sogeti.se
Blogg:  http://www.andreassjostrom.com / http://blog.sogeti.comhttp://blogg.sogeti.se
Twitter: http://www.twitter.com/andreassjostrom

Per Björkegren, CTO, Sogeti Sverige
Tel: 070-214 63 18
E-post: per.bjorkegren@sogeti.se
Blogg: http://blogg.sogeti.se / http://blog.sogeti.com

Christian Forsberg, App-expert (ny på Sogeti sedan listan släpptes)
Tel: 08-50 16 40 14
E-post: christian.h.forsberg@sogeti.se
Twitter: http://twitter.com/chrisforsberg

Patrik Löwendahl, chefsarkitekt Microsoft-lösningar, Sogeti
Tel: 073-030 35 76
E-post: patrik.lowendahl@sogeti.se
Blogg: http://blog.lowendahl.net
Twitter: http://www.twitter.com/lowendahl
Facebook: http://www.facebook.com/lowendahl

Stefan Ek, vd, Sogeti Sverige
Tel: 08-53 68 20 10, E-post: stefan.ek@sogeti.se

Therese Sinter, kommunikationsdirektör, Sogeti Group
Tel: 070-361 46 21, E-post: therese.sinter@sogeti.se