Lokala IT-lösningar på global grund
2010-10-29

På EPiServer Awards 2010 fick Sogeti, ett av Sveriges största IT-konsultföretag, ta emot pris inom två kategorier – med Coops nya intranät för Bästa intranätlösning och med Energimyndighetens webbplats vindlov.se för Bästa webb offentlig sektor.

Stockholm, 101029 – EPiServer Awards genomfördes igår för fjärde gången i syfte att belöna framgångsrik online-kommunikation i Sverige. Av 83 inlämnade bidrag nominerades 20 webblösningar i fem olika kategorier där Sogeti fanns nominerade inom fyra kategorier. För första gången vann en och samma leverantör, Sogeti, pris i två kategiorier:  

  • EPiServer AwardsEnergimyndigheten – www.vindlov.se – Bästa webb offentlig sektor
    Motivering: På vindlov.se kan alla intressenter som efterfrågar eller ger tillstånd för vindkraftverk få all nödvändig information för planering, etablering och drift av vindkraft. Några av de framträdande e-tjänsterna är handboken med integrerat kartstöd (GIS) och kontaktväg till handläggare på de ansvariga centrala myndigheterna. Webbplatsen uppfyller tillgänglighetskraven för myndigheter och mycket arbete har lagts ner på att göra vindlov.se mer tillgänglig för webbens olika målgrupper.

  • EPiServer AwardsCoop Butiker och Stormarknader – Bästa intranät
    Motivering: Coopnet är ett centralt verktyg för informationsspridning inom coopkonsernen. Affärskritiska funktioner är i fokus på Coopnet eftersom många användare har begränsat med tid att spendera på Intranätet. Larm om felaktiga matvaror är en sådan funktion, som i förlängningen kan vara en fråga om liv eller död. Alla anställda har möjlighet att själva skicka in säljtips för att sprida kunskap om vad som fungerar i just deras butik. Detta har bidragit till en mer engagerad personal, ökad merförsäljning och har lagt grunden för ett mer socialt Coop.


– Med 125 svenska EPiServer-experter, över 200 EPiServer-projekt i bagaget och med leveranskapacitet över hela landet, är vi väldigt starka inom EPiServer-området och jag känner mig enormt stolt idag. Dessa två lösningar är prov på nytänkande både när man ser till själva innehållet och när man tittar på funktion och design, menar Jan Lindén, nationellt ansvarig webbar, portaler och collaboration, Sogeti.

IT-lösningar med många vinnare
Med Energimyndighetens webbplats www.vindlov.se är det enklare att sätta upp vindkraftverk i Sverige. Webbplatsen är utvecklad av Sogeti i ett nära samarbete med reklambyrån Ariom som står bakom designen.

– Det känns så klart extra roligt att vinna pris för en IT-lösning som bidrar till ett grönare Sverige, kommenterar Jenny von Sydow, projektledare Vindlov, Sogeti Linköping.

Med Coops nya intranät, Coopnet, förenklas vardagen för deras 8 000 medarbetare och underlättar användandet för redaktörerna. Här har Sogeti haft ett tätt samarbete med webbdesignbyrån Söderhavet.

– Den största utmaningen vid detta projekt, var just att hjälpa medarbetarna att sålla bland den stora mängd information de blir försedda med. Därför känns det riktigt bra att Coopnet idag är ett intranät som används dagligen och har blivit ett centralt verktyg för att sprida viktig information inom Coop-koncernen, säger Wictor Stiebel, projektledare Coop intranät, Sogeti Stockholm.

Besök webbplatsen: www.vindlov.se 
Ladda ner bilder på sajterna: www.sogeti.se/bildarkiv


Om Sogeti Sverige AB
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrations-projekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 000 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

Om EPiServer Awards
EPiServer Awards premierar framgångsrika och inspirerande projekt, webbplatser och tekniska lösningar baserade på EPiServers plattformar som lanserats de senaste arton månaderna. Mer information finns på www.episerver.com.

Bookmark and Share

Bilder

Bild på Sogetis Jan Lindén, Jenny von Sydow och Wictor Stiebel finns att ladda ner på: www.sogeti.se/bildarkiv

Vill du veta mer?

För mer information om Sogetis expertis besök: www.sogeti.se/episerver

För mer information kontakta:

Jan Lindén, nationellt ansvarig webbar, portaler och collaboration, Sogeti
Tel: 070-950 68 44
E-post: jan.linden@sogeti.se

Jenny von Sydow, projektledare Vindlov, Sogeti Linköping
Tel: 070-257 88 50
E-post: jenny.von-sydow@sogeti.se  

Wictor Stiebel, projektledare för Coop intranät, Sogeti Stockholm
Tel: 076-808 72 95
E-post: wictor.stiebel@sogeti.se

Therese Sinter, Group Corporate Communications Director, Sogeti
Tel: 070-361 46 21
E-post: therese.sinter@sogeti.com