Lokala IT-lösningar på global grund
2011-03-21

Microsoft Awards 2011 delas i år ut under Techdays i Örebro den 29 mars. Även denna gång har en av Sogetis kundlösningar tagit sig till final och har möjlighet att vinna priset i kategorin Web Awards för Chalmers nya portal chalmers.se.

Stockholm/Göteborg, 110321 – Microsoft Awards (fd Microsoft .Net Awards) är en höjdpunkt bland svenska priser i IT-branschen. Utmärkelserna syftar till att synliggöra det arbete som görs för att förenkla tillvaron med hjälp av Microsofts tekniker. Sogeti, ett av Sveriges största IT-konsultföretag, är experter på IT-lösningar baserade på Microsoft-teknologi. Företagets 450 svenska Microsoft-experter levererar ett ständigt flöde av lösningar till kunder över hela landet. Inför utdelningen av årets Microsoft Awards har nu totalt femton nominerade bidrag valts ut som har chans att vinna i totalt fem kategorier. Sogeti har identifierats som en av tre som kan ta hem priset ”Microsoft Web Award”.

– Varje år skapar vi ett stort antal IT-lösningar baserade på Microsofts plattformar runt om i landet och inför Microsoft Awards trodde vi extra mycket på vinstchans för portalen på Chalmers. Våra fem tidigare vinster har definitivt gett oss blodad tand och vi vill verkligen vinna i år igen, säger Sogetis Anders Persson, nationellt partneransvarig gentemot Microsoft. 

Chalmers.se möjlig vinnarlösning
Den nominerade Sogetilösningen är införd på Chalmers tekniska högskolas som förbättrat servicen till studenter, media, näringsliv och forskare via en ny samarbets- och marknadsinriktad webbportal baserad på den allra senaste tekniken på området. En tidigare Open Source-plattform har ersatts med en portal baserad på Microsoft SharePoint 2010.

– Jag är imponerad över Chalmers som är nytänkande, modiga och i framkant inom sin bransch, säger Sogetis Mats Stuhrmann, ansvarig för Sogetis nationella satsning inom SharePoint och kundansvarig gentemot Chalmers.  

Fem ger mersmak
Sogeti har genom åren samlat på sig fem Microsoft Awards. År 2004 vann man förstapriset i kategorin Integration med en BizTalk-baserad lösning införd inom Rottneros-koncernen. 2006 stod man åter igen högst upp på prispallen för Business Intelligence-lösningen INCA, ett nationellt, vårdadministrativt system för cancerforskning. 2007 vann man i ytterligare en kategori – mobilitet – för den mobilitetslösning Sogeti infört inom trucktillverkaren Toyota Material Handling. 2008 tog man hem vinsten i kategorin Application Platform för en kraftfull och flexibel beslutsstödslösning som införts inom hälsojätten Diaverums verksamhet. Vid senaste Microsoft .Net Awards, som delades ut 2009, vann Sogeti i kategorin ”Samarbete och affärsplanering” med Handelshögskolans nya studentportal. Nu hoppas man alltså lägga till en sjätte utmärkelse tack vare sin stora expertis inom lösningar baserade på Microsoft-teknik.
 

Om Sogeti Sverige AB
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrations-projekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 000 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

 

Bookmark and Share

För mer information besök:

Läs mer om Chalmers-lösningent: www.sogeti.se/refchalmerssp
Besök den nominerade portalen: www.chalmers.se
Läs mer om Sogetis awards: www.sogeti.se/awards
Läs mer om Sogetis Microsoft-expertis: www.sogeti.se/microsoft
Läs mer om Microsoft Awards: www.microsoft.com/sverige/techdays/awards.aspx
Läs mer om Techdays: www.microsoft.com/sverige/techdays

Bilder:

För foton på Sogetis Anders Persson och Mats Stuhrmann besök: www.sogeti.se/bildarkiv

Kontaktpersoner:

Anders Persson, partnersansvarig Microsoft, Sogeti Sverige
Tel: 070-639 01 11. E-post: anders.persson@sogeti.se

Mats Stuhrmann
, leveransansvarig Chalmers, Sogeti Göteborg
Tel: 070-200 29 21. E-post: mats.stuhrmann@sogeti.se

Therese Sinter
, global kommunikationsdirektör, Sogeti
Tel: 070-361 46 21. E-post: therese.sinter@sogeti.com