Lokala IT-lösningar på global grund
2011-03-17

SiteSeeker-priset är ett årligt pris som delas ut av sökmotor-leverantören Euroling till den SiteSeeker-partner som lyckats bäst med sökningen för e-handel, webbplatser eller intranät. Vid pris-utdelningen i Stockholm ikväll tog IT-konsultföretaget Sogeti hem priset för den webbplats och sökfunktion man implementerat för Beijer Byggmaterial.

Stockholm 110317 – En bra sökmotor, med korrekta sökträffar, är a och o på webbar och i IT-system. Att snabbt hitta det man söker skapar affärsnytta och nöjda användare. Företaget Euroling har tio års erfarenhet kring sök. Med SiteSeeker-priset vill man lyfta fram partners som lyckats med sökning genom att använda innovativ teknik för att skapa mätbara resultat och unika användarupplevelser. Priset delas ut för bästa sök för e-handel, webbplatser och intranät. SiteSeeker-priset 2011 gick ikväll till Sogeti, ett av Sveriges största IT-konsultföretag, för Beijer Byggmaterials webbplats. Motiveringen löd:

”Vinnaren har dragit nytta av möjligheterna med sökning, och guidar effektivt användaren till rätt val. Vanliga frågor besvaras snabbt, och man förstärker kundrelationen med aktiv rådgivning. En rik träffpresentation och ett gott bildmaterial väcker användarens köplust. Partner och kund har visat upp en imponerande långsiktighet, och man mäter och följer kontinuerligt upp affärsnyttan genom sökfunktionen. Med lösningen har man också förlängt livstiden på en redan robust plattform, och skapar en brygga till framtida webblösningar.”

Lätt att hitta på beijerbygg.se
Med över 60 varuhus i Sverige är Beijer Byggmaterial en av Sveriges största bygghandelskedjor.

– Vi är jättestolta över vårt nya pris. Beijer Byggmaterial är typexemplet på ett företag där en bra sökfunktionalitet är livsviktig. Man har 10 000 besökare per dag som tar del av varuhusinformation, byggråd, kampanjer och en produktkatalog med 5000 artiklar, många med komplicerade namn. SiteSeeker är här en stark bundsförvant. Vi vet att besökarna online efter några få klick lämnar en webb där man inte snabbt hittar det man söker. En bra sökmotor ger en bra service helt enkelt, kommenterar Jan Lindén, ansvarig för Sogetis webbaffär i Sverige. 

Genom att använda sig av SiteSeekers statistikverktyg kan Beijer Byggmaterial också analysera besökarnas beteende och utifrån det genomföra justeringar som gör webbplatsen bättre och mer sökmotoroptimerad.

Sogeti har över 200 svenska experter inom webb och vann senast EPiServer Awards 2010 i två av fyra kategorier. Beijer Byggmaterial är en av Sogetis äldsta EPiServer-kunder. De båda företagen har samarbetat sedan 2005.

 

Om Sogeti Sverige AB
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings- och integrations-projekt, testning, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 000 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

Bookmark and Share

Vill du veta mer?

För mer information besök:
www.beijerbygg.se 
www.siteseeker.se/sv/referenser/beijer-bygg
www.sogeti.se/awards
www.sogeti.se/webb
www.siteseeker.se

Bilder:

För foton på Sogetis Jan Lindén besök: www.sogeti.se/bildarkiv

Kontaktpersoner:

Jan Lindén, nationellt ansvarig webbar, portaler och collabortion-lösningar, Sogeti
Tel: 08-53 68 20 08. E-post: jan.linden@sogeti.se

Therese Sinter, global kommunikationsdirektör, Sogeti
Tel: 070-361 46 21. E-post: therese.sinter@sogeti.com