Lokala IT-lösningar på global grund

Sogeti Business Intelligence Center – En trygg och kunnig BI-partner

I Sogeti Business Intelligence Center i Umeå kan du dra fördel av våra Business Intelligence-specialister. I vårt center fokuserar vi framför allt på lösningar baserade på Microsoft- och Teradatateknik.

Business Intelligence (BI) är ett koncept för effektiv rapportering och analys som ger lättillgänglig uppföljning och tydligare beslutsunderlag för hela organisationen. På Sogeti Business Intelligence Center i Umeå har vi samlat många erfarna Business Intelligence-experter. Vårt center är nationellt och kan stötta kunder både i Umeå och i övriga delar av landet.

      

Ökad insikt för bättre beslut

Att arbeta med Business Intelligence innebär att du systematiskt samlar in information för att du ska kunna för-utse och anpassa verksamheten till förändringar av olika slag. Här ingår insamling, bearbetning, analys, sammanställning, presentation och lagring av information. Detta kan göras för hand eller med hjälp av olika verktyg och processer, allt i syfte att ge underlag för bättre beslut.

BI-lösningar grundade på Microsoft och Teradata

Sogeti Business Intelligence Center i Umeå kan stötta dig när du arbetar med Business Intelligence-lösningar, baserade på bl a Microsoft- och Teradatateknik. Vi vet att många av våra kunder, tack vare sina investeringar i Microsoft- och Teradatateknik redan har grunden till effektiva BI-lösningar på plats. Därför har vi i vårt center i Umeå särskilt fokus på att hjälpa kunder med SQL Server och Teradata som grund att snabbt, via våra proof-of-concept, komma framåt och skapa effektiva beslutsstöd.

Våra tjänster

Vi är helhetsleverantör av BI-lösningar.

Tjänsteutbud:

 • Analys
 • Design
 • Arkitektur
 • Utveckling
 • Test
 • Driftsättning
 • Förvaltning


Via centret kan du även nyttja vårt nära partnerskap med Microsoft och Teradata.

Referenser

Sogeti har ett stort antal referenser som du kan inspireras av på Business Intelligence-området. Några exempel på kunder där vi infört BI-lösningar är:

 • SSAB
 • Korsnäs
 • Umeå kommun
 • Swedbank


Läs fler av våra referenser inom området här.

Varför Sogeti?

Vår kunskap inom Business Intelligence är omfattande. Inom våra Sogeti Business Intelligence Center har vi många BI-experter som hjälper dig att driva dina BI-projekt. Att välja centret som BI-partner skapar trygghet och vi levererar din lösning OTACE (On Time Above Customer Expectation). Vi mäter alltid kundnöjdheten inför och efter våra uppdrag för att säkerställa att du blir nöjd med våra tjänster (www.sogeti.se/otace).

KontaktpersonPer Bergman
BI-ansvarig Umeå
tel. 070-693 91 85

Sarah Rhén
BI Center-ansvarig Umeå
tel. 070-399 94 04

Vinnare av .Net Award!

INCA, en nationella IT-plattform för cancervården, gav oss förstapris i Microsoft .NET Award för bästa BI-lösning.

Vill du veta mer?

Umeåkontoret, där vårt BI-center är placerat, eller ditt lokala Sogetikontor, kan förse dig med mer information om Sogeti Business Intelligence Center samt vårt övriga tjänsteutbud.

Läs mer om våra BI-tjänster på www.sogeti.se/bi

Du kan även ladda ner ett tjänsteblad om centret i pdf-format i vårt tjänstebladsförråd.