PARTNER
MICROSOFT

Microsofts Responsible AI Innovation Center

Microsoft Sverige har startat ett nytt center för ansvarsfull AI-innovation. Genom centret tillgängliggörs ett ekosystem av partners till Microsofts kunder med syftet att göra det möjligt för svenska organisationer att dra nytta av AIs innovationskraft.

Microsofts Responsible AI Innovation Center är ett koncept där Microsofts kunder får tillgång till en rad resurser, erfarenhet och expertis för att på ett ansvarsfullt och effektivt sätt införa AI i sin verksamhet och sina tjänster. Inom ramen för ansvarsfull AI för innovation erbjuder ekosystemet strategisk rådgivning, teknisk support för utveckling av olika lösningar, samt kompetensutveckling.  

Centret ska hjälpa kunderna omvandla idéer till resultat och är en viktig del i Microsofts utbildande satsning för att främja AI och innovation i Sverige. Syftet är att stötta organisationer att lyckas med implementeringen av AI-innovationslösningar i sina organisationer och på sikt bidra till att stärka svenska företags konkurrenskraft. 

– Responsible AI Innovation Center kommer att ge våra svenska kunder en unik möjlighet att dra nytta av samlad innovationskraft inom anfrasvarsfull AI. Detta är ett viktigt steg i vårt arbete för att bidra till att främja svensk innovation, och vi är mycket stolta över att kunna lansera Responsible AI Innovation Center till våra kunder”, säger Thomas Floberg, vice vd på Microsoft Sverige.