OM OSS
JOBB

”Det finns så otroligt mycket att lära sig i vår bransch”

Anders har jobbat hos oss i tio år. Varför? Jo, förutom att han tycker han alltid haft bra ledare, så är det också för att han gillar att ha många bollar i luften. I den här intervjun får ni läsa mer om vad han gör på jobbet och vilken variation han har i sin vardag.

Beskriv dig själv med tre ord:
Problemlösare, mångsidig, snäll.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag tog studenten 1994 och läste därefter till civilingenjör med inriktning Teknisk datavetenskap vid Umeå Universitet. Efter examen började jag som systemutvecklare på ett produktbolag i Örnsköldsvik där jag jobbade mycket med relationsdatabaser och C-programmering, men efter ett par år blev jag uttråkad och sökte mig till konsultlivet i stället, vilket visade sig passa mig perfekt. Som konsult har jag jobbat som utvecklare inom många branscher såsom processindustri, försvar, medicintillverkning, m.m. och trivs med den variation som konsultlivet i en mindre ort med många olika kunder erbjuder.

Min karriär på Sogeti:
Den 17 oktober 2011 började jag på Sogeti och fick mitt första heltidsuppdrag den 18:e. Vi skulle bygga ett ärendehanteringssystem åt en lokal kund i SharePoint 2013 och jag gick in som utvecklare i ett nykomponerat scrum-team. Därmed var min roll som SharePoint-utvecklare/-arkitekt inledd och där har jag blivit kvar nästan på heltid sedan dess, med några avbrott för migrering av data från Oracle till SQL server och lite ”vanlig” .NET-utveckling. Med tiden har mer och mer av arbetet inriktat sig mot molnet och lösningar inom Microsoft 365 och Azure och just nu jobbar jag ungefär halvtid med att bygga en integrationsplattform i Azure, baserad på logic apps, azure fucntions och service bus åt ett Universitet i norra Sverige. Resten av tiden jobbar jag med förvaltning mot våra SharePoint-kunder som kör allt från SharePoint 2013 till Microsoft 365 och fungerar både som SharePoint-arkitekt, -utvecklare och -administratör.

Du firar 10-årsjubileum på Sogeti. Grattis! Vad har gjort att du stannat hos oss i 10 år?
Tack! Jag gillar att ha många bollar i luften och det har jag verkligen fått hos Sogeti. Vi blandar stora och små kunder och det dyker upp nya saker hela tiden. Jag har hela tiden haft möjlighet att blanda uppdrag där jag kan dra nytta av tidigare erfarenheter med uppdrag där jag får lära mig nya saker, vilket passar mig perfekt. Jag har dessutom haft förmånen att få ha otroligt bra chefer under hela min tid hos Sogeti vilket naturligtvis bidragit till att jag blivit kvar.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det jag verkligen brinner för är att hjälpa våra kunder att dra nytta av ny teknik och att se hur deras vardag förenklas av lösningar som jag varit med och byggt. På ett mer tekniskt plan älskar jag att lära mig nya saker, och som branschen ser ut idag ligger den största utmaningen för mig i att inte inbilla sig att man ska kunna lära sig allt utan snarare att begränsa sig så man hinner med att lära sig lagom mycket om de delar som man har nytta av i arbetet.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag är inte någon som håller föredrag eller skriver blogginlägg så fort jag gjort något nytt, men om någon kört fast och behöver hjälp med något eller om någon på kontoret slänger ut en fråga försöker jag alltid att ställa upp och ta mig tid. Jag försöker även i den mån jag hinner och kan att svara på frågor i våra nationella kanaler som till exempel i Teams, men där är det ofta andra som hinner före.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Svår fråga, men en riktigt bra dag på jobbet löser jag kanske ett problem som vi tampats med under en period och stänger några förvaltningsärenden som legat och skvalpat lite för länge i ärendehanteringssystemet, samtidigt som jag bollar tankar och idéer med vår serviceledare kring ny funktionalitet i något av de system vi förvaltar.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är utåtriktad och initiativtagande. Hen sätter kunden i främsta rummet och ställer upp när det kör ihop sig. Hen är också öppensinnad och lyhörd för andras behov, både kollegors och kunders.

KONTAKT
  • Anders Mörtsell
    Anders Mörtsell
    Senior systemutvecklare/arkitekt inom Microsoft 365, Örnsköldsvik
    072-713 13 84
FAKTARUTA

Namn: Anders Mörtsell
Titel: Senior systemutvecklare och Arkitekt inom Microsoft 365
Född: 1975
Bor: Örnsköldsvik
Familj: Fru och två barn som båda är adopterade från Taiwan
Fritidsintressen: Idrott i allmänhet, både att titta på och att utöva själv. Ge mig en boll och/eller ett par löparskor så kan jag hålla mig sysselsatt länge. Med åldern har dock intresset övergått mer till att följa idrotten på TV än att utöva själv och nu blir det mestadels löpning och lite tennis och i stället blir det mycket hockey och tennis via TV. Gilllar även att vistas ute i naturen, gärna på en fjällsemester eller liknande tillsammans med familj och/eller goda vänner

Sökes: Nya medarbetare
Skriv ut E-post