Ann Jonsson
OM OSS
JOBB

"Här har man stor frihet"

Ann Jonsson på Sogeti i Sundsvall är projektledaren som brinner för att leda andra och uppnå ett bra resultat. Barndomsdrömmen att bli kläddesigner byttes till ett växande intresse för det digitala.

Beskriv dig själv med tre ord:
Strukturerad, prestigelös, underfundig.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i Sundsvall. Drömmen som liten var att bli kläddesigner men under gymnasietiden växte intresset för det digitala spåret. Intresset ledde till en 3-årig högskoleutbildning i Informationsteknlogi med tyngdpunkt på Datateknik och programmering i C++ och Java. Nu har drygt 16 år passerat och jag har hunnit jobba med allt från försäljning, infrastruktur, support, och ledarskap inom IT-området i såväl kommunal, privat och statlig sektor samt internationellt. Mixen av detta har gett mig en bra grund att stå på för framtiden.

Min karriär på Sogeti:
Jag har jobbat på Sogeti i över ett år nu och har sen start jobbat inom release processen på plats ute hos kund. Jag har där haft roller som funktionell testledare (integrationstester), incidenthantering och leveranssamordning samt testmiljöansvarig inom ramen för releasen.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att kunna leda andra och tillsammans med andra uppnå ett bra resultat oavsett om det handlar om ett projekt, en release eller att leverera en bra kundupplevelse. Jag tycker om att se människor utvecklas och anta nya roller under arbetets gång.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Försöker komma tidigt till jobbet och få undan mailen för att få en bra överblick vad som är viktigast för dagen och om det behöver omprioriteras på nåt sätt. Oftast ett väldigt högt tempo med mycket kommunikation mellan olika kontakter och problem som ska hanteras och samtidigt föra arbetet framåt så vi kan hålla våra deadlines. Försöker komma iväg från jobbet i en lagom tid för att fortfarande få ut en stor del av kvällen med familjen.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti är en bra arbetsgivare med en stabil grund med en stor kunskapsbas att ta hjälp av från övriga Sogeti kontor. Möjlighet för roliga och spännande uppdrag oavsett om man vill jobba på hemorten eller vill ta uppdrag på annan ort. Man har ett stor frihet och bra förmåner som anställd.

todo todo
KONTAKT
  • Ann Jonsson
    Ann Jonsson
    Projektledare
    070-535 11 63
FAKTARUTA

Namn: Ann Jonsson

Titel: Projektledare

Född: 1979

Bor: Södra berget i Sundsvall

Familj: Man och två barn 12 repektive 15 år

Fritidsintressen: Familj, hem och stuga samt vandring och shopping

Jobba i Sundsvall