Christian Johansson
OM OSS
JOBB

"Jag skapar datadriven värmeförsörjning. Idag."

Christian, är BI/Analytics Engineer på Sogeti i Stockholm eller som han själv säger, "jag är en drömfångare". Vad han menar med det och annat intressant får du reda på här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Grundlig, drömmare och målmedveten.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag kommer från ursprungligen från Värmland och flyttade till Stockholm för att göra militärtjänstgöring. Sedan flyttade jag runt i Sverige (Trollhättan, Luleå, Umeå och Falun) för pluggets skull och landade så småningom i Stockholm igen. Har en akademisk bakgrund inom neuropsykologi och är mer eller mindre självlärd programmerare. En lite krokig bana med andra ord, men alla sätt är bra utom de dåliga!

Min karriär på Sogeti:
Jag har jobbat på Sogeti i cirka ett och ett halvt år efter att ha hoppat från konsult, till ”anställd”, innan jag nu blev konsult igen. Jag trivs verkligen som konsult då jag som person är ganska rotlös, så det passar mig utmärkt!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det jag brinner för mest inom mitt expertområde är att hjälpa andra att förstå sig på data och se möjligheterna och lösningarna med att jobba mer datadrivet.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag delar helst med mig av min expertis genom nära arbete med kund, där det finns en tillit och där man är inbjuden i ”de inre rummen”.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet är då jag lyckas fånga någon dröm och sätta den i verklighet! Jag brukar alltid säga vid inledande möten att jag är en drömfångare och att de ska drömma fritt, berätta vad de vill se, för det är mitt jobb att möta drömmen med verkligheten. Med andra ord, folk brukar ofta begränsa sig själva i vad de vill se. De är ofta lite blyga, törs inte säga vad de vill eller vill ha, eller vet inte ens vad som är möjligt att göra. Så därför sätter jag tonen; det är deras jobba att drömma, mitt jobb att möta bäst det går.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk Sogetiare för mig är prestigelös och kunnig. Cool i kläderna.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att det finns fantastisk utvecklingspotential i det här företaget. Allt från intressanta uppdrag, kunniga medarbetare, bra möjligheter till utbildning, med mera.

KONTAKT
  • Christian Johansson
    Christian Johansson
    BI/Analytics Engineer, Stockholm
    073-328 62 36

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Christian Johansson
Titel: BI/Analytics Engineer
Född: 1991
Bor: Stockholm
Familj: Särbo
Fritidsintressen: Träning, aktier, film, resa och filosofi

Data Platform & Analytics
Sökes: Nya medarbetare
Ledningsgrupp Stockholm