Effekten 111
PODCAST
BUSINESS INTELLIGENCE

Effekten #111: Dagens Business Intelligence

Ett poddavsnitt för dig som vill lära dig grunderna, nyttovinster och prioriteringar runt Business Intelligence. Fredrik Borin beskriver BI och hur stora datamängder kan leda till rätt beslut för användare och hela organisationen. I avsnittet beskrivs de resor verksamheter har och tar med hjälp av BI.

Det är inte bara ekonomisk data som ska analyseras, utan nu handlar det om att alla i organisationen ska kunna ta kloka beslut på en helhet av data som ska finnas tillgänglig när man behöver den.

Fredrik, som jobbar som affärsutvecklare inom BI, ger i avsnittet goda exempel på BI-projekt inom privat och offentlig sektor.

Datalager, data warehouse, verktyg, import/export av data är en del men det handlar om att se nyttovinster, bättre planering, bra rapporter, förståelse för processer och främst av allt se slutanvändarens behov.

Avsnittet avslutas med förslag på hur du kan lyckas med BI-projekt och hur AI kan komma in i bilden framöver.

Fredrik BorinJonas Jaani (20:23)

Effekten är digitaliseringens podcast. Hitta podden i valfri podcastkatalog t.ex. Apple Podcasts  | Google Podcasts | Spotify

KONTAKTPERSON
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Vårt podcastbibliotek