Effekten #133:Spelifiera livslångt lärande
PODCAST
DIGITAL EXPERIENCES

Effekten #133:Spelifiera livslångt lärande

Vad ska vi lära läraren att lära ut? Vilken kunskap håller i 10-15 år? Tempot är för högt för att du ska kunna lära dig en färdighet i skolan och sedan arbeta med den resten av livet. Adam Palmquist är forskare inom spelbaserat lärande och pratar i veckans avsnitt av Effekten bland annat om hur man kan göra lärande lustfyllt.

 

Play

Adam PalmquistJonas Jaani, (28:51)

Digitalisering och automation har ökat behovet av vidareutbildning ytterligare. Det gäller inte bara de som arbetar vid bandet, utan AI kommer att ersätta många jobb inom t ex finanssektorn. 32% (det vill säga 38 miljoner!) av arbetsföra människor i Tyskland behöver ha ett nytt arbete innan år 2030 – kanske tidigare på grund av pandemin. De som går i skolan idag måste utbilda sig 2-4 gånger under sin livstid. När Volvo bestämmer sig för att lämna förbränningsmotorn inom några år behöver tiotusentals ingenjörer fortbilda sig för att elektrifiera bilen. För de som redan är utbildade kallas detta reskilling eller upskilling.

Hur kan spelmekaniker användas för att skapa motivation och engagemang? Hur gör man lärandet lustfyllt? Använd en progressionskarta. Checka av uppgifter. Se vilka uppgifter eleven ska klara av denna vecka. Tänk modulärt istället för stort. Vill du utveckla spelifierandet kan du arbeta med levels och avatarer.

Adam berättar även om sin forskningsstudie där man satte in ett gamificationskin i Google Classroom i en matematikkurs i Göteborgs stad. Resultatet ledde till ökad motivation, engagemang och närvaro!

Målgrupp: alla, kontorsfolk, it-folk, företag, myndigheter, näringsliv, lärare, studenter
Lär dig: utbildning, spelifiering, livslångt lärande, gamification, upskilling, yrken, studier

Alla avsnitt av Effekten-podden hittar du där poddar finns. 

| Apple Podcasts | Android | Google Podcasts | Spotify | Epost

KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify 

Vårt podcastbibliotek