Effekten #159: Affiliate marknadsföring
PODCAST
DIGITAL EXPERIENCES

Effekten #159: Affiliate marknadsföring

Vad är egentligen Affiliate marknadsföring? Och hur blir man bra på det? Det här är vad Jonas och Johan grottar ner sig i under detta avsnittet av podcasten Effekten.

Att skapa nya kunder med hjälp av partners i den digitala världen kallas för Affiliate marknadsföring. En partner är någon som slussar vidare till din hemsida och det kan ske på en uppsjö av sett. Några exempel är YouTube, poddar, influencers, produktplaceringar och recensioner. Själva syftet är att mans om annonsör ska betala för ett bra resultat genom att man ersätter partnern baserat på resultat som kan mätas på olika sätt. Ett bra exempel är Lendo där man kan jämföra lån och om man via dem väljer en långivare får de ersättning för det.

I det här avsnittet träffar Jonas Johan Sunnanängs för att grotta ner sig mer i ämnet affiliate maknadsföring. Vilka är framgångsfaktorerna för att lyckas? Mycket hänger såklart på att skapa bra innehåll för kunden som gör att annonsören blir länkade i rätt sammanhang. Det är också otroligt viktigt att hitta rätt kanal för att nå rätt målgrupp med rätt innehåll. Det här och mycket mer får ni lära er om i veckans avsnitt av Effekten!

Lyssna på avsnittet: 


 Jonas Jaani ,  Johan Sunnanängs

Om avsnittet:

Lär dig: digital marknadsföring, affiliate marknadsföring, influencer, produktplacering,

Målgrupp: allmänhet, ledning, it-folk, småföretag, företagare, ledare, , marknadsförare, management, anställda, , politiker

Fler avsnitt av Effekten finns där poddar finns!

| Apple Podcasts | Android | Google Podcasts | Spotify | Epost

KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify 

Vårt podcastbibliotek