Effekten #164: Säkerhet: Vad du behöver veta.
PODCAST
DIGITAL EXPERIENCES

Effekten #164: Säkerhet: Vad du behöver veta.

Säkerhet har blivit ett hetare och hetare ämne och det gäller att hålla sig konstant uppdaterad om hur man på bästa sätt skyddar sin organisation. I det här avsnittet av Effekten pratar Jonas med Torbjörn Andersson från IBM där du får riktlinjer för hur du kan göra.

I takt med digitaliseringen och användandet av molntjänster ökar också säkerhetsriskerna eftersom processer ständigt förbättras. Det gör att efterfrågan på säkerhetsexperter som är ständigt uppdaterade inom den senaste utvecklingen. Det gör också att man behöver prioritera säkerhet.

I det här avsnittet kommer du att få lära dig vilka överväganden man bör ta hänsyn till när man det kommer till säkerhet och var man börjar. Du får konkreta exempel från verkligheten som ger dig mer kött på benen i en värld där verksamheter har ett stort ansvar att vara medvetna om alla möjliga faror och risker som finns.

Och eftersom vi gillar att dela kunskap får du här också en liten checklista som du kan använda när du tänker på säkerhet:

Riskbedömning
Det finns många aspekter av riskbedömning som kan göras för att säkerställa säkerheten. Detta inkluderar dataanalys, bestämning av sannolikheter och identifiering av möjliga åtgärder.

Förankra säkerhet i organisationen
Se till att identifierade risker och dess värde har förankring i verksamheten. Då kommer man underlätta säkerhetsarbetet.

Mät säkerhet
Att mäta dina säkerhetsframsteg gör att du kan visa internt, både för ledningen och medarbetare, att säkerhet är en process och man blir stegvis bättre.

Vad är din ideala säkerhetsnivå?

Lyssna på avsnittet: 


 Jonas Jaani , Torbjörn Andersson

Om avsnittet:

Målgrupp: it, ledare, projektledare, management, verksamhet

Lär dig: informationssäkerhet, säkerhet, riskbedömning, IT-säkerhet

 

Fler avsnitt av Effekten finns där poddar finns!

| Apple Podcasts | Android | Google Podcasts | Spotify | Epost

KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify 

Vårt podcastbibliotek