Effekten #168: Arbetsmarknadens framtid
PODCAST
DIGITAL EXPERIENCES

Effekten #168: Arbetsmarknadens framtid

På framtidens arbetsmarknad syns ett växande segment som består av människor som vill bestämma över sig själva och lära sig nytt hela tiden. Individer som vill driva eget och inte vara fast anställda på bolag. Det är pratar Jonas med Sohaila Bagger Sjöbeck om i det här avsnittet av effekten.

Framtidens arbetstagare kan ha flera olika titlar som till exempel gigare, independent worker, interimkonsult och ja, många fler. Vad de har gemensamt är att de föredrar att vara självständiga istället för att leta fasta anställningar. Det är ett skifte på arbetsmarknaden som möjliggjorts av digitaliseringen och pandemin som gjort det möjligt att jobba varifrån man vill.


Därav har arbetsmarknaden också blivit global och som arbetsgivare behöver man inte rekrytera utifrån var man har sina kontor. Det ställer såklart högre krav på att man har bra onboardingprocesser och har man bygger en kultur baserad på hybrid-team. I avsnittet pratas det om vikten av att satsa på mångfald för att skapa inspiration och att få tillgång till ny kompetens.


Du får i det här avsnittet också bra tips på hur du kan tänka om du är sugen på att testa på att arbeta på det här sättet. Hur kan du säkra upp din framtid så att du vågar testa? Hur ska man tänka med administrationen? Hur ska man tänka kring försäljning? Det här och mycket mer får du svar på i det här avsnittet, så lyssna redan nu!

Lyssna på avsnittet: 


 Jonas Jaani , Sohaira Bagger Sjöbeck

Om avsnittet:

Målgrupp: allmänhet, ledning, it-folk, studenter, management, anställda, politiker

Lär dig: digitala arbetsmarknad, digitalisering, gigare, independent worker, interimskonsult 

Fler avsnitt av Effekten finns där poddar finns!

| Apple Podcasts | Android | Google Podcasts | Spotify | Epost

KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify 

Vårt podcastbibliotek