Effekten 172
PODCAST
DIGITAL EXPERIENCES

Effekten #172: Tema - Nätkrig

Varför ser det ut som det gör på internet och varför är tongångarna som de är? Jonathan Lundberg berättar om ett envist, digitalt kulturkrig och sin forskning, som resulterat i boken "Från världskrig till nätkrig", i detta avsnitt av Effekten-podden.

Möt Jonathan Lundberg och hör hans rapport om ett digitalt kulturkrig mellan liberala och konservativa i hela västvärlden. Ett högt tonläge mellan människor som vill förbättra världen på sitt sätt. Ett tonläge som måste sänkas för att människor och politiken ska kunna mötas och kompromissa.

Jonathan har vuxit upp och levt större delen av sitt liv på internet, men nu genom sin forskning och den nya boken Från världskrig till nätkrig förklarar han orsakerna till varför det ser ut som det gör på nätet – en värld som yngre lever i och äldre har svårt att förstå. Om du tycker det här låter intressant, se då till att lyssna på det här avsnittet av Effekten!

Lyssna på avsnittet: 

Jonathan Lundberg, Jonas Jaani (32:47)

 

Målgrupp:
Medelålders, lärare, politiker, ungdomar.

Lär dig:
4chan, meme, rickrolling, nätkultur, pewdiepie, USA-val, generationer, qanon.

 

KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify 

Vårt podcastbibliotek