digi
PODCAST
DIGITAL EXPERIENCES

Effekten #33 – Social media i en kommun – framgångsreceptet

Linus Mattisson lever i social media. Det är hans yrkesroll, det är hans fritid och det är här han har framgång. I dagens podd berättar Linus om hur Örebros kommun lyckades med sin digitala kommunikation och hur man kan översätta det till andra verksamheter inom offentlig sektor.

Receptet är enkelt: Utnyttja de olika sociala medierna till det de är bäst på. Primär kanal är Facebook. Twitter mot opinionsbildare och journalister. Mjuka värden i Instagram. Snapchat för 13-18-åringar. (Testa på målgruppen!) Webben är fortfarande viktig och står för service samt fördjupning.

Har man begränsade resurser, satsa på Facebook + Instagram + rörligt (både video och live). Fokusera på innehållet, vad är intressant för medborgaren? Berätta en berättelse! Var transparent! Väck en känsla!  Använd mycket rörligt material, filmat med mobilen. Mycket viktigare än produktionskvalitet. Och testa, testa, testa!Linus Mattisson, Jonas Jaani (17:07)

Linus Mattisson

Mer material / länkar

Om Linus:

Hemsida: www.linusmattisson.se

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/linus-mattisson-278b366b/

Nyhetsartiklar:

Örebro kommun bäst på Facebook: http://www.na.se/orebro-lan/orebro/orebro-kommun-bast-pa-facebook

Örebros kommuns satsning på Snapchat: http://www.na.se/orebro-lan/orebro/har-snappar-kommunen-enkla-matratter-till-unga

Örebro kommuns superpopulära nostalgikonto som fått över 12 000 på bara ett år – https://www.instagram.com/tborebro/

PRENUMERERA – podcasten Effekten

iPhoneAndroide-post

Kontaktperson
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om "Effekten"

Effekten är podcasten som ger kunskap om digitaliseringen på 20 minuter. Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. Jonas Jaani guidar tillsammans med ett gäng passionerade experter på Sogeti: