Emma Åhrén
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens kvalitet. Idag"

Lär känna Emma, Test Engineer på vårt kontor i Linköping. Hon ägnar fritiden till pyssliga saker och att bli händig på lite allt möjligt. På jobbet värdesätter hon den familjära trivselfaktorn. Att hon brinner för test och jobbar med spännande projekt, råder det heller ingen tvivel om. Lär känna Emma mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Glad, nyfiken och strukturerad.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är en renodlad östgöte − uppfödd i Motala, flyttade ett stenkast för studier i Linköping och här tänker jag slå rot. Studierna var Civilingenjör i Design och Produktutveckling. Under studietiden slogs jag av hur roligt och viktigt det är att utveckla produkter och tjänster som är fokuserade på användarna och deras behov. Efter examen började jag arbeta med testning på Saab, som flygprovingenjör av flygträningssimulatorn och HMI (Human Machine Interaction) för Gripen. Testningen innefattade både verifiering av krav och validering tillsammans med representanter för slutanvändarna − piloterna. Möjligheten att se båda delarna var väldigt roligt och intressant. Några år senare, hade jag möjlighet att byta till utvecklingsorganisationen som kravledare och koordinator, vilket gav mig möjligheten att komma in tidigare i processen och lösa problem, vilket tilltalar mig.

Din karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i mars 2023. Det var en tidigare kollega som tipsade mig om tjänsten på Sogeti. Jag har sedan ungefär en månad tillbaka uppdrag hos en myndighet som testledare av deras IT-system för vuxenutbildning. Det är mycket spännande att få se olika typer av system och verksamheter.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att ”få det att fungera på riktigt”. Det innebär att man behöver gå lite utanför sitt område, för att se till att inget faller mellan stolarna.

Hur delar du med dig av din expertis?
Det beror på sammanhanget, men allt från att dela med mig av mina anteckningar till att hålla i workshops och genomgångar.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Det är när testteamet får testa en ny leverans av rättningar och ny kod. Rättningarna testas med godkänt resultat, samt att vi hittar några nya buggar i den nya koden. 😊

Hur är en typisk sogetiare?
Inlyssnande, serviceorienterad och entusiastisk.

Varför jobbar du på Sogeti?
Främst för att jag ville fortsätta min utveckling och bredda mig inom testning. Sogeti är ju sedan urminnes tider bäst på test, inte bara i Sverige utan globalt. Sedan berättade min tidigare kollega om vilket härligt gäng det var på Sogeti och jag fick samma upplevelse när jag fick träffa alla. Resten är historia 😊. Det var även en stor trygghet för mig att Sogeti har kollektivavtal, vilket särskiljer oss från vissa andra IT-konsultbolag.

KONTAKT
  • Emma Åhrén
    Emma Åhrén
    Test Engineer, Linköping
    076-133 15 38

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Emma Åhrén
Titel: Test Engineer
Född: 1992
Bor: Linköping, Ryd i ett mysigt kedjehus
Familj: Sambon Gabriel och katterna Aslan och Findus
Fritidsintressen: Allt möjligt pyssligt, läsa böcker, dator-, tv- och brädspel samt att bli händig.