OM OSS
LEDARSKAP

”Jag gillar att vara en del av något större”

Emma jobbar som affärsutvecklare hos oss och är en del av ledningen i Västerås. Född och uppvuxen i Västmanland och efter en liten tur till Västkusten är hon nu tillbaka till sina rötter. Här får du lära känna Emma, som kan vara en av dina framtida ledare, och hennes tankar om ledarskap.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?

Pragmatiskt, diplomatiskt, resultatorienterat.

 

Berätta lite om din bakgrund:

Jag är född och uppvuxen i Västmanland men flyttade efter studenten till Göteborg för att läsa ekonomi och innovation på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Jag förälskade mig i Västkusten och blev kvar där efter examen, men då närhet till familjen lockade är jag relativt nyligen "hemkommen" till Västmanland igen. Yrkesmässigt har ledarskap och försäljning varit ett stående inslag i min karriär, likaså konsultrollen som jag fastnade för redan under studietiden och som jag, efter ett par år inom Saas-branschen, trivs med att vara tillbaka i.

 

Varför har du valt ledarrollen?

För mig har ledarrollen har alltid funnits nära till hands på ett eller annat sätt, oavsett om det varit i jobbsammanhang, i ett studentföretag eller på fritiden. Jag gillar att vara del av något större och se till helheten.

 

Vad är det bästa med att vara ledare?

Det absolut bästa med att vara ledare på Sogeti är alla fantastiska människor man får möjlighet att möta, inte bara på Västeråskontoret utan även kollegorna regionalt och nationellt. I det avseendet skapar ledarrollen många möjligheter till samarbete, utveckling och nätverkande. 

 

Hur ser ditt liv ut utanför Sogeti? Hur hämtar du energi?

Min energi hämtar jag från nära och kära, ledig tid spenderar jag även gärna i naturen med min hund. Utöver detta är mat och matlagning ett stort intresse hos mig. Avkoppling för mig är att spendera tid i köket eller på någon trevlig restaurang, allra helst omgiven av familj och vänner.

 

Hur skulle du beskriva Sogetikulturen?

Sogetikulturen skulle jag framförallt beskriva som familjär. Vi tar hand om varandra, är inkluderande och firar framgångar tillsammans. I tillägg till detta finns en stor dos av professionalism och en vilja att alltid leverera på topp.  

 

Varför jobbar du på Sogeti?

Något jag verkligen gillar med Sogeti är att möjligheterna är oändliga. Jag upplever att det finns en stor lyhördhet för hur du som anställd vill utvecklas och vilka initiativ du brinner för, sedan har du chefer och kollegor bredvid dig som stöttar, hejar på och ser till att du når dit du vill.

 

Hur är en typisk sogetiare?

Pålitlig, driven, nyfiken.

 

Hör Emma prata mer om den familjära kulturen

Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

KONTAKT
  • Emma Åkerlind
    Emma Åkerlind
    Affärsutvecklare, Västerås
    073-021 54 14
Skriv ut E-post