#addher
EVENT

#addher

Tema BI: Bli mer framgångsrik med hjälp av väderprognoser

kalendar Tisdag 10 Maj kl. 17.30 - 21.00
kalendarSogetis kontor på Karolinen, Norra Klaragatan 18, Karlstad

Vi fortsätter satsningen på kvinnor i IT-branschen. Genom nätverket #addher (tidigare winIT) vill vi synliggöra kvinnor så att vi kan få in fler kvinnor i branschen, i alla roller. Vi har nu glädjen att få bjuda in till vårens #addher-träff.

Tema BI, Business Intelligence 
BI är en stark trend på IT-sidan. BI innefattar metoderna, processerna och arkitekturen som används för att utvinna värdefull och användbar information ur, till synes, oöverblickbar data.

Vi börjar kvällen med Ann-Catrin Hagberg från Sogeti som presenterar grunderna för BI, dess koncept och teknik. Efter det så kommer Kjell Lundh från SMHI. Han kommer att ge oss inspiration om hur vädret påverkar våra beteenden och konsumtionsmönster, samt hur några företag nyttjar det till sin fördel.

Grunderna i BI - koncept och teknik, Ann-Catrin Hagberg, Sogeti
Ann-Catrin, senior BI-konsult på Sogeti här i Karlstad. Ann-Catrin har arbetat med allt från programmering och test till modellering och databasdesign. Ann-Catrins stora intresse är problemlösning och hon är en hejare på att utmana sig själv. Ann-Catrin kommer att berätta om den teknik som ligger henne varmast om hjärtat och dela med sig av sina tips och ideér på hur hon ser till att alltid ligga i teknikens framkant.

Alla skyller på vädret..., Kjell Lundh, SMHI
Kjell, produktchef på SMHIs Affärsverksamhet. Kjell är meterolog och marknadsekonom och har varit med på SMHIs resa från statligt verk i monopolställning till dagens konkurrensutsatta marknad. Kjell var med och satte SMHI på internetmarknaden redan på 90-talet. 
Tänk dig att du kan föreslå för kunden att vi kan få vädret att arbeta för oss. Eller att kunna få hjälp av väderprognoser vid beställning av helgens artiklar till butiken så att man minskar risken att kunderna står utan mat och dryck till grillskivan. SMHI har tagit fram ett koncept, eller en produkt, som de kallar för Väder Insikt som skall kunna hjälpa till att just få Insikt. Kjell presenterar vad detta innebär och berättar även om ett projekt som SMHI kört tillsammans med COOP. 

AGENDA
17.30  Mingel med småplock och dryck
18.00  Grunderna i BI - koncept och teknik, Ann-Catrin Hagberg, Sogeti
18.45  Alla skyller på vädret..., Kjell Lundh, SMHI
19.30  Mat och dryck

Välkommen!


todo todo