Fannys Förebilder
PODCAST
GENDER BALANCE

Fannys Förebilder: "Om våld i unga relationer"

I veckans avsnitt gästar Zandra Kanakaris från Unga Relationer, 1000 möjligheter och Unizonjourer. Avsnittet är på temat "Våld i unga relationer" som är en av nycklarna till att minska mäns våld mot kvinnor i hela världen.

Faktumet att mäns våld mot kvinnor är ett globalt problem vet vi om. Därför är det egentligen ganska självklart att vi borde prata om killars våld mot tjejer för det är ändå ofta där det börjar. Ändå pratar vi inte med ungdomar i skolan om relationer och skillnaden på en bra eller dålig sådan ser ut. Det finns mycket okunskap om detta i yngre åldrar vilket såklart är ett problem. Det här pratar vi om i veckans avsnitt och vad vi kan göra åt det. 

Det här avsnittet är också väldigt viktigt i dessa tider när de flesta av oss är hemma och våldet i nära relationer. Vi kan alla hjälpa till genom att vara extra uppmärksamma på människor i vår närhet, så se till att lyssna extra noga på detta avsnitt. 

Om du vill engagera dig och bli volontär inom det här området kan du läsa mer här: 

https://1000mojligheter.se/bli-volontar

Lyssna på avsnittet här!

Alla poddavsnitten i serien hittar du där poddar finns.

Kontakt
  • Fanny Widman
    Fanny Widman
    Producent av podcastserien Fannys Förebilder/Web & Social Media Manager, Sogeti
    073-022 15 24

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om Fannys Förebilder

Podcast-serien Fannys Förebilder drivs av Fanny Widman. Podden belyser utmaningar som kvinnor möter i arbetslivet och hur man tacklar dem. Nytt avsnitt släpps varje söndag med en ny gäst.

instagram-60x60.png