Fannys Förebilder: "Om fördomar och att utmana dem"
PODCAST
GENDER BALANCE

Fannys Förebilder: "Om fördomar och att utmana dem"

I det här avsnittet pratar Fanny Widman med Maria Berghäll om fördomar, vikten av att utmana dem och hur du kan göra det.

Visst är det så att vi alla har fördomar. Vi tillskriver människor attribut och egenskaper utifrån vad vi ser. Ibland är vi alldeles för snabba att döma andra på grund av detta och våra erfarenheter. Det är såklart ett hinder för möjligheten att prata om människor som individer och därmed även jämställdheten. Vi vet att det kommer mycket fördomar knutna till våra kön som begränsar oss. 

Det här pratar Fanny Widman med Maria Berghäll, entreprenör, om. Att bli medveten om dem och att utmana dem. Men även att använda fördomar andra har om oss till vår fördel. Det är är även ett avsnitt om medmänsklighet och empati som också är viktiga nycklar när det kommer till jämställdhet. 

Jingel och mastring: Ludvig Gawell 

Lyssna på avsnittet här!

Alla poddavsnitten i serien hittar du där poddar finns.

Kontakt
  • Fanny Widman
    Fanny Widman
    Producent av podcastserien Fannys Förebilder/Web & Social Media Manager, Sogeti
    073-022 15 24

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Om Fannys Förebilder

Podcast-serien Fannys Förebilder drivs av Fanny Widman. Podden belyser utmaningar som kvinnor möter i arbetslivet och hur man tacklar dem. Nytt avsnitt släpps varje söndag med en ny gäst.

instagram-60x60.png