Gizela Jadeglans
OM OSS
JOBB

"Ibland kan det lilla vara det bästa"

Gizela svarvade bergsborrar med NC-svarv, körde truck och målade borrstänger innan hon började på Sogeti. 2017 klev hon in som projektledare hos oss i Sundsvall och trivs som fisken i vattnet. Dessutom har hon fått lära sig massor om skogen, mer än att den består till stor del av tallar och granar.

Beskriv dig själv med tre ord: 
Optimistisk, ja-sägare, teammedlem.

Berätta lite om din bakgrund:
Gick ut samhällsvetenskaplig linje på det glada 80-talet och hann att arbeta både hos Sparbankernas Fastighetsbyrå och dåvarande Patent och registreringsverket innan jag  fick för mig att flytta till Västmanland. Där började jag att jobba på fabriksgolvet hos det som då hette Secoroc men som nu heter Epirocs. Jag svarvade bergsborrar med NC-svarv, körde truck och målade borrstänger.

Efter att jag där träffat mannen som sedan blev min make och fått barn så flyttade vi till Matfors igen och det blev 19 år inom försäkringsbranchen, närmare bestämt Trygg-Hansa. Under de senaste 10 åren där jobbade som projektledare, leancoach,  process och verksamhetsutvecklare. Jag var anställd i  både svenska, norska och danska organisationer (behöver jag påpeka att det tog ett tag att förstå det danska språket).  Ett fantastiskt roligt arbete som slutade lite abrupt då man valde att flytta verksamheten från Sundsvall till Malmö.

Men inget ont som inte har något gott med sig.  Jag blev anställd på SOGETI!!!!!!!

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti 2017 och kom direkt in till ett projekt i rollen som projektledare. Det handlade om skogen, men vad visste jag om det?  Granar och tallar, javisst, men avtalsobjekt och destineringsunderlag.... Not so much.

Det blev en svettig första tid med att förstå både projektet och skogsbranchens verksamhet. Men med fantastiska medarbetare i teamet och stöttning från närmaste chefer så kom jag framåt. Nu har det gått några år och jag har landat i projektet, men det finns alltid nytt att lära sig varje dag. Jag jobbar idag fortfarande med samma projekt, samma kund och nästan samma team.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Ordet projekledare hänvisar ju till att rollen ska vara ledande och det stämmer ju. Men det som gör att jag känner mig glad när jag slår igång morgonens första Teams-möte och ”träffar” mitt team är att vi är just ett team.  Det jag brinner för är att stötta, stödja, coacha och hjälpa mitt team för att kunna underlätta och skapa de förutsättningar som gör deras arbete så bra som möjligt. Kan vi dessutom hitta på något så att vi får det lite extra roligt i vardagen så är det ännu bättre. Ibland kan det lilla vara det bästa.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Eftersom arbetet de senaste året har sett lite annorlunda ut så glider jag in på mitt hemmakontor strax innan 8 och förbereder dagens första möte som alltid är det före detta stå-upp-mötet, som i dessa tider har blivit ett sitta-ner-möte. Sedan rinner dagarna igenom fort, fort, blandade med många möten, planeringar, administration och mycket annat. 

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Jag måste nog säga att det är både positivt och negativt. Det som är bra är att det sparas väldigt mycket restid till och från jobbet då jag har en liten bit att åka. Det känns som att fritiden har ökat och dagarna blir längre.

Det som naturligtvis känns trist är att vi inte kan träffas som vanligt. Snick-snacket vid kopieringsmaskinen och sköna skratt på fikarasten finns ju inte längre.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är väl egentligen inte typisk. Vi är så många olika personer, både utseendemässigt och kunskapsmässigt, vi är av olika kön, vi har olika roller,  vi är unga och äldre och kommer från så många olika länder. Det är en härlig röra av individer. Olika är väl det nya lika, eller?

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar med ett uppdrag som jag trivs väldigt bra med och där jag lär mig nya saker varje dag. Jag har ett toppenteam (går inte att säga nog många gånger) och förutom dem så finns det  ju också ett helt gäng med härliga och glada människor på kontoret som jag hoppas kunna träffa så småning om. Sogeti Sundsvall har dessutom en ledning som ser mina behov och där jag känner jag får den stöttning jag behöver. Det är en stor koncern och jag känner mig trygg i min anställning.

Jobba i Sundsvall
KONTAKT
  • Gizela Jadeglans
    Gizela Jadeglans
    Projektledare, Sundsvall
    076-170 92 98
FAKTARUTA

Namn:  Gizela Jadeglans
Titel: Projektledare
Född: 1967
Bor: Matfors, ca 2 mil väster om Sundsvall
Familj: Make och två söner
Fritidsintressen: Att pyssla i stugan och vara i vårt hus i Spanien (vilket det tyvärr har varit väldigt lite av den senaste tiden)