Gustav Gahm
OM OSS
JOBB

”Jag coachar morgondagens mjukvaruutvecklare. Idag”

Att förstå hur teknik fungerar har alltid intresserat Gustav, lösningsarkitekt hos oss på Sogeti i Karlstad. Med en specialisering i datorgrafik på universitet inleddes karriären som konsult inom IT-branschen. Idag rör han sig vant i allt från programmering av algoritmer för 3D-visualisering till programmering i stort. Lär känna Gustav mer här!

Beskriv dig själv med tre ord: 
Nyfiken, social och generalist.

Berätta lite om din bakgrund: 
Jag är uppvuxen vid datorn och har alltid haft ett intresse för den digitala världen. Jag tyckte det var roligare att förstå hur ett tv-spel fungerade, än att faktiskt spela det. Detta gjorde att jag valde att studera medieteknik med specialisering inom datorgrafik när det var dags för universitet. Även om det inte är min vardag att programmera algoritmer för 3D-visualisering idag, så har det ändå gett mig en väldigt bra bas för programvaruutveckling och programmering i stort. Efter universitetet, har jag de senaste 12 åren, till större delen arbetat som konsult. Möjligheten att få uppleva helt nya branscher med något års mellanrum utan att behöva byta arbetsgivare har fått mig att uppskatta konsultrollen.

Min karriär på Sogeti:
Jag jobbar som lösningsarkitekt på kontoret i Karlstad där jag trivs bäst i team-leveranser tillsammans med mina kollegor. Jag har jobbat både mot offentlig och privat sektor med bla. IoT och BI. Nu senast är jag med i ett projekt där jag tillsammans med sex andra konsulter på kontoret bygger ett system till pappersindustrin.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att leverera mjukvara på ett kvalitativt vis i alla led.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag försöker föreslå och driva igenom förändringar i de projekt jag är med i, så att vi blir mer effektiva och producerar mer nytta över tid i ett projekt. Ibland håller jag lunchföreläsningar eller är med som lärare för våra trainees i karriärsprogrammet Careerbooster.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Jag får koda (funktionellt) och jag har en bra workshop tillsammans med kund, där vi alla, efteråt är riktigt taggade på det som vårt kommande arbete ska uppnå.

Hur är en typisk sogetiare?
Nyfiken, både på teknik och kunders verksamheter. Viljan av att vara till hjälp är stark.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti är ett stort och etablerat konsultbolag där jag kan känna mig trygg, samtidigt som jag får utvecklas, både i mig själv och tillsammans med andra.

KONTAKT
  • Gustav Dahl
    Gustav Dahl
    Lösningsarkitekt, Karlstad
    073-801 08 62

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Gustav Dahl 
Titel: Lösningsarkitekt
Född: 1986
Bor: Skåre
Familj: Sambo och två barn
Fritidsintressen: Mountainbike, skidåkning och Spotify som går varmt