Gustav Ek
OM OSS
JOBB

"Att jobba nära kunden gör det möjligt att lösa konkreta behov"

Gustav Ek är Business Analyst hos oss i Stockholm och brinner för att stilla sin nyfikenhet och älskar att jobba mitt i kundens kärnverksamhet. Här kan du läsa mer om Gustav och hur hans dagar ser ut i dessa tider.

Beskriv dig själv med tre ord: 
Nyfiken, kreativ och framåt.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag läste ekonomi i Uppsala, samt en himla massa annat, jobbade på bank, men fascinerades mycket av mötet mellan verksamhet och teknik – något som sedan hängt med under hela tiden på Sogeti.  

Min karriär på Sogeti:
Det första som hände var att jag hamnade i ett projekt hos min gamla arbetsgivare, men ett väldigt intressant sådant, med uppdrag att flytta en banks säte. Sedan har det rullat på med andra projekt inom finans – både med legala och kundspecifika omställningar som drivkraft.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att stilla min nyfikenhet om hur saker faktiskt fungerar. Som Business Analyst hamnar du ofta mitt i kundens kärnverksamhet, det ger otrolig inblick i hur stora och små organisationer fungerar. Just nu har jag dessutom en roll som ligger nära uppdragsgivarens kunder och det är också väldigt roligt, eftersom det blir möjligt att göra skillnad utifrån konkreta behov.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Såhär i pandemitider jobbar jag hemifrån. Jag börjar alltid dagen med att ta en rejäl promenad, sedan öppnar jag datorn, planerar dagen och går igenom eventuella mail, sedan brukar det bli mötesmaraton eller tid att undersöka saker. Lunch och en kort tur ut i friska luften, sedan eftermiddag med möten och full aktivitet. En utmaning har varit låta bli datorn under kvällarna, det är lätt att bara kolla till efter ett särskilt mail och sedan bli sittande med något.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Krävande skulle jag säga, på det sättet att det ställer krav på rutiner som annars kommer automatiskt. Det är extra viktigt att ersätta både det sociala och det professionella utbytet på en arbetsplats som sker utanför de formella ramarna, exempelvis problemlösning vid kaffemaskinen eller bara småprat mellan borden. Förutom alla de uppenbara behoven är dagsljus, promenader och en riktigt skön fleeceväst ett måste för hemarbetaren.   

Hur är en typisk sogetiare?
Förutom professionella, framåt och medvetna skulle jag verkligen vilja poängtera mångsidigheten – mitt intryck är att en sogetiare kan fylla många olika roller och kan kombinera spetskompetens med bredd.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag letade efter nästa steg i karriären och fick ett mycket bra första intryck samt fin kontakt med de jag mötte från Sogeti.

KONTAKT
  • Gustav Ek
    Gustav Ek
    Business Analyst, Stockholm
    070-541 71 49
FAKTARUTA

Namn: Gustav Ek
Titel: Business Analyst
Född: 1982
Bor: Stockholm
Familj: Sambo och två barn
Fritidsintressen: Litteratur, gastronomi, resor och just nu en hel del renoverande.

Sökes: Nya medarbetare