Alen Music
OM OSS
JOBB

"Man kan ta plats men också få mycket stöd"

Från enmansshow på modeföretag till testledning av appar och webblösningar. Alen Music brinner för att kvalitetssäkra kundens produkt ur användarens perspektiv och talar med stor glädje om sitt nuvarande projekt: att testa en produkt baserad på sensorer.

Alen MusicBeskriv dig själv med tre ord: 
Nyfiken, positiv, problemlösare.

Berätta lite om din bakgrund: 
Jag är född i Mostar, Bosnien-Hercegovina och kom till Sverige 1993. Mitt intresse för datorer väcktes redan 1988 när jag fick min första dator, en Commodore 64. Jobbade i många år på ett företag inom flera olika roller, som till exempel system admin, DB security admin och nätverkstekniker. Det var först när jag blev intresserad av kvalitetssäkring och test som jag klev över till konsultlivet. Innan jag kom till Sogeti jobbade jag som konsult för ett annat företag.

Min karriär på Sogeti: 
Efter en vecka på Sogeti fick jag uppdrag på ett ledande modeföretag där jag blev ansvarig för utveckling, kvalitetssäkring och förvaltning av ett mycket intressant stödsystem till ekonomiavdelningen. Det blev enmansshow. Uppdraget sträckte sig i två år. Efter detta har det varit testledning/testuppdrag i blandade branscher med olika teknik, från appar till webblösningar.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde? 
En bra teststrategi med bra processor. Kvalitetssäkra kundens produkt ur användarnas perspektiv. 

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut? 
Mitt nuvarande projekt befinner sig i uppstart, så mina dagar går just nu ut på att bolla idéer om teststrategi och att bygga upp ett testcenter med olika verktyg som till exempel Jira. När det är dags för test så blir det riktigt roligt och givande, eftersom vi testar en spännande produkt som baserar sig på olika sensorer (rörelse, dörr, rök och så vidare).

Varför jobbar du på Sogeti? 
Sogeti är ett stort och globalt företag men har känslan av ett litet företag där de flesta känner varandra och man kan synas och ta plats. Det är en arbetsplats där man kan ta initiativ men där man också kan få mycket stöd om man skulle behöva det.

 

todo todo
Kontakt
  • Alen Music
    Alen Music
    Testare/Testledare
    072-204 95 91
Faktaruta

Namn: Alen Music

Titel: Testare/Testledare

Född: 1981

Bor: Stockholm

Familj: Fru

Fritidsintressen: Familj och vänner, bilar, IoT, allt som har med teknik att göra.