Alex Robles
OM OSS
JOBB

"Med hårt arbete och övertygelse är allt möjligt"

Alex, systemutvecklare på Sogeti i Luleå, har de senaste åren både bytt världsdel och yrkesbana. Han värderar frihet i arbetslivet högt och att ständigt förbättra. Lär känna denna härlige och minst sagt framåtlutade sogetiare lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Lugn, tålmodig, nyfiken.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag är född och uppvuxen i El Salvador. Jag flyttade till Sverige för ungefär 6 år sedan då jag fann kärleken här. I El Salvador studerade jag systemutveckling och fick sedan arbete inom IT som teknisk support. När jag kom till Sverige arbetade jag i restaurangbranschen och under tiden studerade jag svenska. Efter ett och halv år behärskade jag språket tillräckligt bra för att återigen arbeta inom teknisk support. För cirka ett och ett halvt år sedan ville jag vidare i min karriär och sökte till Sogeti. Jag fick en roll som systemutvecklare. Jag vill förmedla att det finns en plats inom IT oavsett vad man har för bakgrund. Vägen dit är olika, men med hårt arbete och en övertygelse är allt möjligt.

Din karriär på Sogeti?
Min karriär började med ett projekt i södra Sverige där jag fick ett uppdrag åt en kund i elbilsbranschen. Uppdraget innebar att ta fram en POC för en app. Kunden gav oss friheten att använda de tekniker vi trodde var det bästa alternativet. Vi valde javascript både för back-end (Node.js) och för front-end. Nu har jag uppdrag för en svensk myndighet. Att arbeta för en myndighet innebär att det jag gör har en påverkan på samhället. Det känns bra!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Min drivkraft är min nyfikenhet på förbättring. Och för att förbättra behöver jag veta varför man gör som man gör och hur system är uppbyggda. Det gör att jag har ett stort intresse för arkitektur samt nya tekniker. Vad skiljer de gamla teknikerna från de gamla och vad är fördelarna med dessa.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En dag brukar börja med att jag tar en kopp kaffe och hälsar på mina kollegor på kontoret, nu i pandemitider är vi inte så många på plats. Sedan kollar jag mailen och sedan börjar arbetsdagen med en stand- up. Sedan är det dags att sätta igång och börja koda. Kanske blir det några fler möten under dagen.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Att arbeta i pandemitider har varit mycket lättare än jag trodde att det skulle vara. Verktyg som Skype eller Teams gör att det går bra att arbeta på distans. Ett annat verktyg som jag uppskattar är appen för att boka plats på kontoret. Det gär att man kan boka en av de begränsade platserna utan att känna att det är risk att avstånd inte hålls.

Hur är en typisk sogetiare?
En sogetiare är positiv men ändå realistisk, nyfiken, glad, empatisk, djärv och är inte rädd för att "get his/her hands dirty".

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti erbjuder frihet. Dels frihet att kunna arbeta på olika platser, men också frihet till utveckling. Om jag vill utveckla min kompetens till exempelvis mot dataingenjörshållet kommer min chef att lyssna och vi kommer prata om hur jag kan nå detta mål.

KONTAKT
  • Alex Robles
    Alex Robles
    Systemutvecklare, Luleå
    073-841 82 73
FAKTARUTA

Namn: Alex Robles
Titel: Systemutvecklare
Född: 1986
Bor: Luleå
Familj: Sambo, bonusdotter, barn på väg och en fransk bulldog :-D
Fritidsintressen: Laga mat och lära mig nya saker