"Utan mål är en effekt omöjlig att mäta"

Alexander är göteborgaren som hamnade i Jönköping och blev kvar. Han jobbar i gränslandet mellan IT och kommunikation, och med en passion för att ta upp frågan om mätbara mål för onlinenärvaro på agendan jobbar han för att med strategier och mjuka värden få det att funka optimalt för kundens speciella behov.

alexanderBeskriv dig själv med tre ord: Social, öppen och lyhörd

Berätta lite om din bakgrund: Jag är en göteborgare som hamnade i Jönköping och blev kvar. Som volleybollspelare blev jag värvad till Jönköping 1996 för att spela med elitsatsande Habo Wolley. Jag kombinerade elitidrottandet med studier i medie- och kommunikationsvetenskap och hade för avsikt att vara kvar i tre år för att sedan flytta hem igen. När de tre åren hade gått hade jag både hunnit skaffa jobb, socialt nätverk och flickvän i stan. Det föll sig naturligt att vara kvar, ett beslut jag och min fru aldrig ångrat. Efter examen fick jag 1999 arbete på Hälsohögskolan som kommunikatör. Det var i förändringens tid – Internet hade under min studietid slagit igenom på allvar och alla organisationer skulle nu förhålla sig till nya fenomen som intranät och hemsidor. Jag byggde upp och förvaltade högskolans intranät och externa webbplats och har sedan dess haft flera tjänster inriktade på i huvudsak digital kommunikation på såväl beställar- som utförarsidan i både stora och små organisationer.

Min karriär på Sogeti: Sedan 2015 arbetar jag som digital strateg och projektledare inom digital kommunikation. Jag har en omväxlande tjänst, där jag befinner mig i gränslandet mellan IT och kommunikation. Jag arbetar med strategier och de mjuka värden som kopplar till en digital närvaro: målgruppsanalyser, digitala mål och verksamhetsanalys, användarbeteenden, kravinsamling, mätning och webbanalys, och innehållsoptimering. Jag har haft flera varierande uppdrag, på Sogeti får man vara beredd på att inget uppdrag är det andra likt. Jag gillar möjligheten att träffa och lära känna nya kunder och få titta på deras specifika förutsättningar och behov för att vara med och utveckla lösningar som ger kunden maximal nytta. I många uppdrag jag varit inblandad i har vi haft långvarigt goda relationer med våra kunder, att Sogeti är långsiktiga och ärliga i sina kundrelationer är något jag uppskattar mycket.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde? Det jag brinner mest för är att vara den som väcker frågan om hur en verksamhet kan sätta mål för sin onlinenärvaro och vara med och utforma mätpunkter och mätetal som ger indikation på om dessa mål uppfylls. Utan mål är en effekt omöjlig att mäta, och utan mätpunkter är det svårt att veta vilken effekt en insats haft.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut? Jag kombinerar arbetet som digital strateg med en roll som projektledare. En vanlig dag arbetar jag på kontoret eller ute hos kund med krav- och projektledning och med att fånga kundens behov och förväntningar och koordinera de utvecklingsresurser som ingår i projektet. Jag träffar sedan gärna någon potentiell kund för en inledande diskussion om deras digitala resa. Några gånger i veckan försöker jag hinna med att träna på lunchen, inte sällan genom ett pass runt de två centrala sjöarna Rocksjön och Munksjön här i Jönköping.

Varför jobbar du på Sogeti? Jag älskar människor, nya sammanhang och olika verksamheter. Mitt arbete på Sogeti ger mig möjlighet att träffa organisationer med vitt skilda förutsättningar och verksamhetsmål som jag behöver förstå för att kunna stötta och hjälpa med sitt digitala arbete. Det är utmanande och inspirerande att gå till arbetet varje dag och jag har chefer som hela tiden lyfter och pushar mig. På kontoret finns också en levande personalklubb som anordnar aktiviteter med jämna mellanrum. Här om sistens genomfördes till exempel en kvargprovning, ett mycket lyckat arrangemang. Andra gånger har vi till exempel provat taekwondo och akvarellmålning, det finns kort sagt något för alla.

todo todo
KONTAKT
  • alexander
    Alexander Gissy
    Digital strateg och projektledare
    0731-54 99 60
FAKTARUTA

Namn: Alexander Gissy

Titel: Digital strateg och projektledare

Född: 1976

Bor: Jönköping

Familj: Fru och två barn

Fritidsintressen: Tränar en hel del, främst löpning numera. Älskar att både laga och äta god mat med familjen och lirar gärna gura när andan faller på. 

Behöver ni en projektledare?