Anders Casselmar
OM OSS
JOBB

"Det finns inget finare än att gräva, hitta och laga svåra buggar"

Det gäller att vara tidigt på plats för att kunna njuta av den sköna tystnaden, säger Anders Casselmar när han beskriver en vanlig dag på jobbet. För sedan blir det full fart ända fram till barnhämtningen på eftermiddagen. Varför han jobbar på Sogeti? För att han älskar att träffa nya människor!

Anders CasselmarBeskriv dig själv med tre ord:
Vetgirig, skämtsam och grovarbetande.

Berätta lite om din bakgrund:
Karriären började mitt i IT-bubblan i bland annat Icon Medialab med webb- och databasutveckling. Spännande projekt med radio-lan och lokala mötesplatser i kabel-TV-näten fick upp mitt intresse för både de mjuka och hårda delarna i webben och näten som ansluter oss. Efter det har jag arbetat med e-handel och integration i tio år på ett stort nordiskt företag och spritt ut ett antal år som utvecklare i olika produktbolag.

Min karriär på Sogeti:
Sedan jag började på Sogeti 2012 har jag jobbat i knappt tre år med optimeringssystem för stålproduktion. Efter föräldraledigheten blev det BI-utveckling hos en stor lokal kund istället.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag älskar struktur och konsekvens. Jag är omåttligt förtjust i vacker kod – och det finns inget finare än att gräva, hitta och laga svåra buggar.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
För det mesta sitter jag ute hos kunden i ett rum tillsammans med kollegor både från Sogeti och kunden. Det gäller att vara tidigt på plats för att kunna njuta av den sköna tystnaden. Morgonmöte med kanbantavlan och förvaltningen – sedan öser jag på med rapporter, kuber och databaser. Oftast hinns det med ett par, tre möten om dagen insprängt mellan utvecklingstimmarna – och sedan är det full fart mot förskolan.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag älskar att träffa nya människor, arbeta med olika projekt och tekniker, och lära mig sånt jag inte kan. På Sogeti har jag möjligheterna att göra allt detta!

 

 

todo todo
Kontakt
  • Anders Casselmar
    Anders Casselmar
    Systemutvecklare
    070-217 50 15
Faktaruta

Namn: Anders Casselmar

Titel:
Systemutvecklare

Född: 
1976

Bor: Nyköping

Familj:
Fru och två pojkar

Fritidsintressen:
Film, musik och åttabitarsdatorer – och att umgås med familj och vänner såklart.