JOBB
SHAREPOINT

"På fredagarna tar vi en drink på kajkanten"

Informellt, professionellt, internationellt. Högt i tak, korta beslutsvägar, goda karriärsmöjligheter. Anders Ericssons svar på varför han jobbar på Sogeti är många, och då har han ändå inte nämnt sitt främsta: en alldeles speciell känsla.

Anders EricssonBeskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, analytisk och positiv.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppväxt i Sandviken men träffade kärleken under min tid på KTH och flyttade med henne ”hem” till Oxelösund och började jobba på Sogeti. Innan dess hade jag hunnit med att jobba som konsult i Stockholms innerstad. Känt på huvudstadspulsen under några år. Staden. Men efter att vårt första barn kommit till världen tog vi beslutet att lämna storstaden för något enklare. Jag har inte ångrat mig även om vi åker upp till Stockholm allt oftare och vi saknar det ibland. 

Min karriär på Sogeti:
Jag anställdes hösten 2008 och det första jag gjorde var att åka till Gotland på Sogeti-dagarna. Det var en bra början och jag var inte ens anställd. Men jag fick följa med ändå. Två dagar i Visby med tornerspel, aktiviteter och utbildningar. Vi hann med lite galej också om jag inte missminner mig. Till en början jobbade jag nästan uteslutande mot SSAB som finns i regionen och arbetade med stora Enterprise-applikationer. Vi var en liten grupp på 5-6 personer på samma kontor som hade ansvaret kring förvaltning, arkitekturfrågor, kravarbete, test och utveckling. Allt från webbapplikationsutveckling WCF-tjänster. Därefter skiftade jag spår och inriktade mig på Sharepoint och har hållit på med det sedan dess. Jag arbetar nu som Sharepoint-utvecklare/arkitekt och trivs bra med det.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Rollen som konsult är varierande och givande. Det är roligt att träffa nya människor! Det tycker jag är en viktig att man tycker. På samma vecka får du möjlighet att träffa personer som jobbar inom helt olika brancher och du får lära dig om deras vardag och deras problem. Mina kunder har bland annat varit kommuner, statliga myndigheter, landsting, företag i stål-, kärnkrafts- och mättekniksbranchen och lära sig dessa verksamheter och därefter lägga till Sharepoint. Hur fungerar det bäst för kunden? Det tycker jag är kul. Sharepoint är ju oändligt utbyggbart också så ofta tillkommer helt nya uppdrag hos samma kund efter det första.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Om du sitter ute hos kund så börjar dagen med en resa. Vanligtvis är denna relativt kort och mycket ofta så är det ok att arbeta på tåget om man måste ta sig en längre bit. I Nyköping tar du dig lätt till Norrköping, Linköping och Stockholm! Annars tar du dig till kontoret. Första timmen handlar om en kaffe (eller två!) och att plocka upp bollen från gårdagen. Var var jag? Vad blev klart och var är vi i projektet? Därefter är det vanligtvis ett eller flera morgonmöten vilket kan ställa till det mellan 09.00-10.00. Dagen präglas av utvecklingsarbete, möten och inte sällan av installationer för mig som Sharepoint-utvecklare. Andra dagar förbereder du driftsättningar, skriver lösningsförslag, estimat eller dokumentation eller så kan hela eftermiddagar ägnas åt retrospective-möten.

På fredagar brukar många försöka ta sig in till det lokala kontoret om möjligt då det är på fredagar som våra kompetensområden ofta har dragningar om ny teknik, lösningar som är gjorda eller liknande. I Nyköping ser vi alla fram emot att ta en öl (eller sockerdricka för den delen!) på kajkanten efter jobbet. Vi har havsutsikt. Bara en sån sak.

Varför jobbar du på Sogeti?
Här är det högt i tak och korta beslutsvägar. Det är informellt och präglas av professionalism. Företaget är relativt stort och man har därför goda karriärsmöjligheter och ofta känner man att Sogeti är ett internationellt företag tack vara våra kollegor i Indien som vi samarbetar med. Men framförallt skulle jag vilja lyfta fram en känsla. Jag har alltid känt att om man jobbar här så får man en känsla av att alla tar för sig, alla tar ansvar och att vi alla har en slags instinkt av att få saker gjorda. Vi litar på och hjälper varandra. Det, är ett rätt bra ställe att jobba på!

 

todo todo
Kontakt
  • Anders Ericsson
    Anders Ericsson
    SharePoint-utvecklare
    070-568 72 26
Om Anders Ericsson

Namn: Anders Ericsson
Titel: Sharepoint-utvecklare
Född: 1976                      
Bor: Oxelösund
Familj: Sambo och tre barn 9, 6 och 2 år.
Fritidsintressen: Segling, golf, löpning, film, böcker och programmering. Förutom familjen förstås som går först. Låter det tråkigt med att jag har programmering som fritidsintresse? Det är det inte!