Andre Andersen
OM OSS
JOBB

"Cloud har blivit en av mina passioner"

Lär känna Cloud-arkitekten André Andersen, en av våra "återvändare", som gått all-in på molnet. Allt började med att han som liten skruvade isär sina leksaker. Nuförtiden är det mest Cloud Native-applikationer han skruvar på.

Beskriv dig själv med tre ord:
Passionerad, nyfiken, idealist.

Berätta lite om din bakgrund: 
Året är förmodligen cirka 1991, då MTV fortfarande spelade musik på TV, och pudelrocken fortfarande var populärt. Jag hade fått mitt första Nintendo NES 8-bitar. Det var min inkörsport till det digitala. Otroligt nyfiken som person, som skruvade isär många av mina leksaker, frågade jag mig hur Super Mario kunde gå och hoppa när man tryckte på spelkontrollen. Ungefär samtidigt fick vi vår första dator, och ett par år senare, som åttaåring hittade jag något som jag fastnade för direkt – QuickBASIC. Sedan dess har mitt intresse för datorer och passionen för att tillverka egna saker genom programmering varit ohämmad. Det gick fort över till andra programmeringsspråk, och på slutet på nittiotalet blev även webb och grafik ett stort intresse, vilket senare blev något som startade min professionella bana, som frilansande webbutvecklare och designer.

Min karriär på Sogeti:
Jag är en "återvändare" – vilket jag har förstått många gör till Sogeti. Första gången började jag på Sogeti 2008 som systemutvecklare där jag mestadels jobbade med C# och byggde webbapplikationer. Det var mitt första konsultjobb, och jag lärde mig mycket av mina kollegor, men efter 4 år trodde jag gräset var grönare på andra sidan. Efter detta har jag provat på konsultrollen hos en annan firma, samt varit teknisk affärsutvecklare på Pingdom, samt entreprenör i cirka fem år. Försommaren 2018 korsades våra vägar igen, när jag såg min före detta chef skriva intressanta inlägg på LinkedIn om Cloud, vilket hade på senare tid blivit en av mina passioner. Jag mindes tillbaka till Sogeti som en otroligt trivsam arbetsplats. Hösten 2018 kom jag tillbaka till Sogeti, och har sedan dess flyttat till en nationell roll inom ett av våra satsningsområden – Cloud, där jag nu hjälper våra viktigaste kunder med Cloud-frågor.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
När jag började med Cloud i 2012, och det var i sin linda var det mitt stora intresse för distribuerade och komplexa system som fick mig att se kraften med Cloud. Idag är det helt omöjligt att kunna alla delar av vad t.ex. Azure eller AWS kan erbjuda, och det är också lite av tjusningen med området. Det finns alltid något nytt att lära sig inom ett ekosystem som expanderar snabbare än vad man hinner med att lära sig om. Är det något som är mest intressant för min del, är det 'cloud native', applikationer som är byggda för molnet. Möjligheterna är oändliga.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Det här är nog den svåraste frågan. För mig är min vardag ganska varierad. Ena dagen har diskussioner med våra kollegor från andra länder online, andra dagen är jag och besöker en kund någonstans i Sverige. Andra dagar håller jag i föredrag för kollegor och kunder. Veckan därpå är jag utomlands och träffar kollegor och kunder. Det är däremot ganska skönt att ibland kunna sitta och knyta ihop veckan från hemmakontoret. Tjusningen med Sogeti är att man själv kan påverka hur ens vardag ska se ut.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är en person som är kunnig, förnuftig, en glöd för sitt område och ett stort hjärta.

Varför jobbar du på Sogeti?
En av de viktigaste faktorerna är hur inkluderande Sogeti är. Trivsel, och kulturen med arbetskamrater. Även om Sogeti/Capgemini-gruppen är väldigt stor, så har man lyckats bibehålla känslan av "det lilla gemytliga". Kombinationen av det globala och det lokala har man helt enkelt lyckats väldigt bra med. Som småbarnsförälder märks det också att alla har stor respekt till balansen mellan jobb och privatliv. Vi lever i en tid där våra liv är mer dynamiska än någonsin, och att få livspusslet att gå ihop på ett bra sätt, är något Sogeti bidrar till tycker jag. Det är nog en stor faktor till varför Sogeti är platsen jag valde att komma tillbaka till.

 

todo todo
KONTAKT
  • André Andersen
    André Andersen
    Chief Cloud Architect, Sweden
    073-382 40 31

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: André Andersen

Titel: Chief Cloud Architect, Sweden

Född: 1985

Bor: Västerås

Familj: Sambon Hanna och sonen Carl

Fritidsintressen: Efter familjen kommer 3D-modellering och VFX, grafisk design. Även om jag inte programmerar särskilt ofta i jobbet längre programmerar jag, ofta för att lära mig nya saker.

Vi kan Cloud