JOBB
DIGITALA KANALER

"Frontend-utveckling passar mig perfekt"

Från extrajobb på Sogetis julfest till exjobb och anställd på heltid. Om huruvida slumpen avgör våra liv råder det delade meningar om, men för Andreas "Adde" Eriksson kom ett avhopp kring jul att betyda massor.


Andreas Eriksson
Beskriv dig själv med tre ord:
Tävlingsmänniska, nytänkande, noggrann

Berätta lite om din bakgrund:
Mitt första möte med Sogeti ägde rum när jag under min studietid här i Linköping jobbade extra och hamnade i cateringpersonalen på en julfest på grund av ett avhopp. Sogeti var nöjda och jag kom sedan tillbaka två jular till innan det blev dags för mig att skriva mitt exjobb på Sogeti. Det var genom exjobbet som handlade om crossplatform appar som jag fick upp ögonen för webbutveckling, och att gå från att vara IT-student till att bli IT-konsult kändes som ett naturligt steg.

Min karriär på Sogeti:
Jag började som EPiServerutvecklare för att sedan bygga ut mina kunskaper med andra CMS som till exempel Umbraco och Sitecore. De projekt jag arbetat med har varierat från externwebbar och biljettsystem, till intranät hos både privata kunder och myndigheter. Jag hoppas kunna fortsätta min karriär som både utvecklare men också förbättra mina kunskaper inom UX och interaktionsdesign.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag tycker om när man kan se snabba resultat och när kunden får det den vill ha. Då passar frontend-utveckling med korta arbetscykler perfekt.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En vanlig dag på jobbet börjar med en kopp kaffe och mejl-läsning som följs upp av ett scrummöte. Efter det följer ofta en del kodande innan det är dags att komma överens med kollegorna om vart lunchen ska ätas. Efter lunchen är det dags att lösa det problem som inte löstes under förmiddagen innan det är dags för en andra lunch innan det är träningsdags.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att jag känner att det finns gott om utrymme att utvecklas både som person och som IT-konsult.

todo todo
Kontakt
  • Andreas "Adde" Eriksson
    Andreas "Adde" Eriksson
    Webbutvecklare
    072-213 17 83
Faktaruta

Namn: Andreas "Adde" Eriksson
Titel: Webbutvecklare
Född: 1984
Bor: I en liten villa fem minuter utanför Linköping i Malmslätt.
Familj: Ensamstående
Fritidsintressen: Spelar innebandy, coachar ett damfotbollslag och älskar mat