Andreas Andersson
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens förutsättningar. Idag."

Lär känna modiga, nyfikna och hjälpsamma Andreas på vårt kontor i Linköping. Här jobbar han som mjuvaruingejör och brinner för att vara med från start i olika projekt. På sin fritid svingar han både järn- och träklubbor på någon härlig golfbana eller så utforskar han möjligheterna med 3D-printers. Här får du veta mer om Andreas.

Beskriv dig själv med tre ord: 
Hjälpsam, modig och nyfiken.

Berätta lite om din bakgrund: 
Jag har alltid haft ett teknikintresse och särskilt för datorer, ända sedan pappa kom hem med första pc:n från sin arbetsgivare på 90-talet. Jag intresserade mig för hur datorerna fungerade men har även spenderat många timmar med diverse dataspel. Efter många år inom logistikbranschen och arbeten som IT-support, bestämde jag mig för att utbilda mig inom systemutveckling. Jag började jobba som systemutvecklare 2017 och har verkligen hittat rätt. Att se ett problem och komma på en lösning som ger resultat, motiverar mig så pass mycket, att jag vill göra det om och om igen. Att hela tiden få lära mig något nytt och utvecklas, har gjort att jag verkligen fastnat för systemutveckling.

Din karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i mars 2023 och har fått ett väldigt gott välkomnande. Redan från start fick jag uppdrag hos en kund. Där utvecklar jag en av deras nya mobilapplikation. Tillsammans med en kollega planerar vi även för deras framtida förvaltning som vi ska assistera kunden med.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det roligaste är, att få påbörja ett projekt utifrån en idé med några grundkrav och sedan få vara kreativ och lösningsorienterad. För att slutligen komma fram till en färdig produkt.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag försöker alltid stötta mina kollegor både tekniskt och socialt. När jag hamnar i ett nytt team eller får en ny kollega, försöker jag alltid vara tydlig med att det är viktigt att fråga för att vi ska ta oss framåt.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Då får jag sitta och utforska nya tekniska lösningar, som eventuellt skulle kunna lösa projektets utmaningar.

Hur är en typisk sogetiare?
Hjälpsam och intresserad och kunnig.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag fick en rikitgt bra magkänsla på min intervju. Dessutom upplever jag att Sogeti har ett stort nätverk, med bra möjligheter för personlig utveckling, så  länge man själv har lite driv.

KONTAKT
  • Andreas Andersson
    Andreas Andersson
    Software Engineer, Linköping
    076-148 92 24

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Andreas Andersson
Titel: Systemutvecklare
Född: 1989
Bor: Åtvidaberg
Familj: Fru och barn
Fritidsintressen: Programmering, 3D-skrivare och golf