Andreas Borg
OM OSS
JOBB

”Det roligaste är att stå inför ett komplext problem”

Systemutvecklaren Andreas Borg på Sogetis Umeåkontor går igång på att lösa problem och älskar känslan som infinner sig när han löst det.

Beskriv dig själv med tre ord:
Framåtsträvande, ärlig och positiv.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag flyttade från ett litet samhälle i Jämtland till Umeå hösten 2013 för att studera. Mitt intresse för IT och system förde mig direkt in på det Systemvetenskapliga programmet där jag inriktade mig mot systemutveckling. Under mitt sista år på programmet fick jag chansen att vara värd för Sogeti under arbetsmarknadsmässan Uniaden som anordnas av Umeå Universitet varje år. Jag blev imponerad över Sogeti och den gemenskap och driv som påvisades under den korta tid jag fick spendera med dem under mässan. Detta ledde mig sedan in till att söka Fasttracker-programmet som då var nystartat hos Sogeti Umeå.  Efter examen och min tid som Fasttracker så blev jag sedan anställd. 

Min karriär på Sogeti:
Som nyanställd fick jag som första uppdrag i uppgift att handleda 25 st högstadieungdomar som genom Umeå MakeIT fick chansen att feriejobba hos Sogeti en sommar. Under denna sommar så lyckades vi öka intresset för IT och utveckling hos ungdomarna och många fler kunde tänka sig en eftergymnasial utbildning inom IT efter dessa veckor, vilket var jätteroligt. Trots min hittills korta tid hos Sogeti så har jag redan hunnit jobbat inom test, en kort stund som testledare, för att nu jobba som utvecklare i Visby. Som konsult har du alla möjligheter att utvecklas och jobba med områden som intresserar dig och som du brinner för och hos Sogeti så har du stora möjligheter att själv bestämma vilket/vilka områden du helst vill ”gräva” ner dig i. Som teknikintresserad så har jag själv gått mot systemutveckling och trivs idag som fisken i vattnet.

Vad brinner du för inom ditt expertområde?

 • Nya tekniker
 • Leverera lösningar över förväntan
 • Den kunskapsdelning som finns mellan utvecklare
 • Att kunna realisera en idé till ett färdigt system

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Som utvecklare så börjas ju dagen såklart med en kopp kaffe medan jag undersöker hur nattens testkörningar har gått i systemet. Jag går sedan igenom, felsöker och reparerar de eventuella fel som uppstått. Sedan plockar jag en lapp från vår scrum-board och sätter igång och utvecklar. Detta varvas med en massa möten med krav och produktägare för att säkerställa att implementationen stämmer överens med kraven och för att presentera lösningsförslag som fungerar både för verksamheten och för utveckling.
De roligaste dagarna, enligt mig, är när vi utvecklare står inför ett komplext problem. Då brukar vi oftast sätta oss i ett rum och brainstorma tillsammans i flera timmar (ibland dagar) tills vi äntligen löser problemet. Känslan när lösningen sedan fungerar är obeskrivlig!

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att det finns så otroligt många möjligheter att utvecklas. Sogeti hjälper dig att utmanas, utvecklas och ger dig stora möjligheter att få bygga karriär inom det området du brinner för. Arbetsmiljön och gemenskapen med kollegor är något utöver det vanliga. Då Sogeti är ett stort globalt företag så är kunskapen nästintill obegränsad och det finns alltid någon kollega någonstans i världen som kan ge svar på ditt problem och som inte tvekar att hjälpa till.

todo todo
KONTAKT PERSON
 • Andreas Borg
  Andreas Borg
  Systemutvecklare, Umeå
  070-223 21 10
FAKTARUTA

Namn: Andreas Borg

Titel: Systemutvecklare

Född: 1989

Bor: Umeå

Familj: Min sambo Sanna

Fritidsintressen: Då jag är uppväxt i Jämtland så blir det mycket fiske i Jämtlandsfjällen under sommaren. Hemma i Umeå så umgås jag ofta med vänner och varvar detta med en del datorspelande.