Andreas Claesson
OM OSS
JOBB

"Jag gillar den stora variationen av uppdrag och kunder"

Andreas Claesson, app-utvecklare på Sogeti i Nyköping, har snart jobbat ett decennium med mobila lösningar. Just nu är han i mediesektorn, där han hjälper kunden att ta fram nästa generations radioapplikation för Android, men också att se över dess streaming-tjänst. En av de mest använda applikationerna i Sverige.

Andreas ClaessonBeskriv dig själv med tre ord:
Social, målmedveten och hungrig

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har jobbat med mobilitet och IT i snart nio år. Jag utbildade mig till systemutvecklare inom inbyggda system, men började min karriär med att programmera Symbian OS 2006 och har arbetat med Android och iOS sedan 2009. Jag har främst jobbat med utveckling av mobila applikationer, men har även nosat på andra tekniker såsom .Net, PHP, HTML, CSS, med mera. 

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i Oxelösund 2012 och har sedan dess jobbat som applikationsutvecklare hos en rad intressanta kunder och projekt i olika branscher. Jag har även jobbat som projektledare för ett av våra Rightshore-projekt där en stort företag inom tillverkande industri var kunden. Just nu jobbar jag inom mediesektorn där jag främst hjälper en kund med att ta fram nästa generations radioapplikation för Android men jobbar även med kundens streaming-tjänst, vilket är en av de mest använda applikationerna i Sverige.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för frontend-utveckling, bredden med att jobba med både Android och iOS samt att få jobba med de senaste mobila teknikerna och plattformarna.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Även om jag är anställd i Nyköping så har jag de senaste två åren pendlat till kunder i Stockholm, vilket jag trivs bra med. Dagen börjar med kaffe, smörgås och Mac:en på tåget, även om mottagningen skiftar så går det väldigt bra att jobba på tåget. Väl framme hos kund väntar stand-up med genomgång av gårdagen och planering av dagen. Sedan väntar en dag fylld med utveckling, möten och diskussioner med kund för att nå de mål som är uppsatta för projektet. Efter en dag fylld med problemlösning så väntar en dryg timmes jobb på tåget, om inte SJ och Trafikverket vill annat. :-)

Varför jobbar du på Sogeti?
För att Sogeti ger möjligheten att få jobba globalt, på en lokal nivå, med en stor variation av uppdrag och kunder. Sedan har jag en mycket bra chef också, vilket också är viktigt för mig.  

todo todo
KONTAKT
  • Andreas Claesson
    Andreas Claesson
    Ortschef Nyköping
    070-263 27 01
Faktaruta

Namn: Andreas Claesson

Titel:
App-utvecklare iOS / Android

Född:
1981

Bor:
 I Nyköping

Familj: 
Frun Anna och mina 3 underbara barn Agnes, Wilma och Oscar.

Fritidsintressen: 
Musik är en stor del av mitt liv, spelar lite gitarr men sjunger hellre. Jag är även fotbollstränare för pojkar födda -08/-09 och försöker även hålla formen genom att besöka gymmet så ofta jag kan och har möjlighet.