Andreas Nilsson
OM OSS
JOBB

"Jag skapar en mer hållbar planet. Idag"

Andreas hittar du hos oss på kontoret i Helsingborg. Han har kodat i 20 år och säger själv att han gillar att nörda ner sig i saker. Just nu ligger matlagning högt på listan men om du läser intervjun med Andreas här, får du veta att han även är en person som ständigt hungrar efter utmaningar.

Beskriv dig själv med tre ord:
Snabb, enkel och glad.

Berätta lite om din bakgrund:
Teknik har alltid varit mitt absolut största intresse. I början var det mest spel, men på den tiden behövde man ändå ha ganska bra koll på datorer för att ens kunna installera dem. Sakta väcktes intresset för programmering, men det tog nog egentligen fart, någon gång i början på 2000-talet när counter-strike började bli stort. Jag var inte tillräckligt bra för att få spela med de största lagen, men eftersom de ville ha webbsidor och jag "visste hur man gjorde" fick jag ändå hänga med på ett hörn. Efter det hade jag några omvägar inom andra yrken, bland annat militären, innan cirkeln till sist slöts och jag började jobba i IT-branschen. Jag skulle säga att jag har kodat i cirka 20 år, varav cirka 10 av dem professionellt. 

Din karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i november 2021 och idag arbetar jag med att ta fram en sustainability MVP (Minimum Viable Product) hos en av våra största kunder. Min tanke med att börja på Sogeti var att jag ville arbeta tillsammans med människor som jag kan lära mig av, som har koll på läget och är duktiga. Jag hade hört mycket gott från folk i branschen, och ganska snart, efter att jag börjat var jag med på Bootcamp #1 och jag var blown away! Jag gick på endorfinrus i flera månader efter det, och känner verkligen att jag har hittat rätt.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Innan jag började på Sogeti skulle jag nog svarat något tekniskt. Nu svarar jag istället den agila processen tillsammans med korsfunktionella team. Jag älskar att vi har förmågan att gå från idé, till något att visa för kund/stakeholder på kortast möjligast tid. Att hela tiden göra det som ger mest impact i förhållande till minsta effort.

Hur delar du med dig av din expertis?
Just nu har vi ett sidoprojekt bland våra tribes i region Syd där vi bygger ett smart halsband för katter. Vi bygger en prototyp där vi samlar in sensordata från halsbandet, hanterar dataflöde i molntjänster, och drar slutsatser i en mobil app. Där får vi in massor med ny tekniskkunskap som alla får prova på, lära sig och dela med sig av till alla andra. För mig är det ett sjukt bra sätt att dela med sig av kunskap. Vi träffas helt informellt, äter pizza och har trevligt. Vissa kan mycket, andra kan mindre, men alla får ut något. 

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet är jag obesegrad på pingisbordet, vi ska påbörja en helt ny sprint med kul grejer och vi har en ny bootcamp planerad!

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är en person som vågar vara sig själv.

Varför jobbar du på Sogeti?
För att jag kan jobba med att ta fram MVP´s, för att jag kan vara med på bootcamps och hackatons och så för att jag får jobba med kollegor som är mycket smartare än vad jag är. 

KONTAKT
  • Andreas Nilsson
    Andreas Nilsson
    Tribe Lead/Software Engineer, Helsingborg
    070-255 21 13

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Född: 1986
Bor: Helsingborg
Familj: Sambo, 2 barn (4 och 6 år)
Fritidsintressen: Jag gillar att nörda ner mig i saker. Just nu lägger jag rätt mycket tid på matlagning, men mitt största svarta hål vad gäller fritid är helt klart golf.