Björn Ekman
OM OSS
JOBB

"Här strävar vi efter att bli världens bästa konsulter"

Björn Ekman jobbar med Business Intelligence hos oss i Sundsvall och för honom är det tydligt att statistik är extremt viktigt och kan bidra till stor nytta i samhället. Här får du läsa om hans bakgrund och varför han jobbar med det han gör.

Beskriv dig själv med tre ord:
Driven, lugn och positiv.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag heter Björn Ekman och är uppvuxen i Stockholm. Efter gymnasiet flyttade jag till Sundsvall för att påbörja mina studier vid Mittuniversitetet som Civilingenjör inom industriell ekonomi med inriktning IT och förändringsledning. Valet av en såpass bred utbildning passade mig då jag inte var helt säkert på vad jag ville arbeta med efter studierna. Utbildningens bredd har hjälpt mig att kunna vara anpassningsbar och förstå olika områden inom IT i min roll som konsult.

Min karriär på Sogeti:
Efter utbildningen tog jag anställning hos Capgemini Sundsvall som Business Analyst och blev i samband med detta antagen till Capgeminis IgnITe program där jag valde att gå spåret Agile management. Programmet innebär att man som junior konsult får lära sig mycket om företagets värderingar, arbetssätt och vikten av att bygga ett stort nätverk. Vid sidan om utbildningar inom programmet fick man kliva rakt in i hetluften som konsult hos en kund, och i mitt fall blev det som Business Analyst inom en BI-avdelning på en statlig myndighet. Sedan 2019 är jag anställd på Sogeti i Sundsvall och arbetar nu som BI-utvecklare och Scrum Master för samma kund som jag startade min karriär hos.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det jag brinner mest för är att arbeta i ett team och tillsammans komma fram till bra och värdefulla lösningar för kunden. Att arbeta i agila team där vi hela tiden utvecklar och förfinar kundens agila arbetssätt är väldigt roligt. Det är intressant att se hur viktigt statistik kan vara och vilken nytta det kan tillföra samhället.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En vanlig dag för mig startar hos kunden med ett dagligt ståupp-möte tillsammans med teamet på plats. I teamet är vi 6 personer som ständigt strävar efter att vara så T-shaped som möjligt. Detta innebär att det dagliga arbetet varierar en hel del och kan innehålla allt från diverse möten till krav-/analysarbete, utveckling, testning och demos.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är positiv, professionell och proaktiv, samt känner trygghet i att vi kan leverera det våra kunder efterfrågar med högsta kvalitet.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det finns en tydlighet i vilka möjligheter man har att själv kunna styra över sin karriär och vilka vägar man kan välja att gå. Sogeti är för mig ett konsultbolag som värnar om sina anställda och strävar efter att de får de verktyg som behövs för att kunna vara världens bästa konsulter. Jag gillar också att man hela tiden uppmanas att driva sin kompetensutveckling framåt.

Jobba i Sundsvall
todo todo
KONTAKT
  • Björn Ekman
    Björn Ekman
    Business Analyst, Sogeti Sundsvall
    070-247 75 43
FAKTARUTA

Namn: Björn Ekman
Titel: Business Analyst
Född: 1988
Bor: Sundsvall
Familj: Sambon Hanna och dottern Majlis
Fritidsintressen: Styrketräning och snowboardåkning