Björn Lindström
OM OSS
JOBB

”Jag skapar förutsättningar för människor att göra det de kan allra bäst”

Effektivitet, kommunikation och tydliga målbilder är några ord som sammanfattar Björns sätt att arbeta hos oss som projektledare i Borlänge. För honom är dessa saker avgörande för att alla i de projektgrupper han jobbar med ska känna sig sedda och behövda, något som Björn tror är viktigt för att projekten ska avslutas med alla jublar.

Beskriv dig själv med tre ord:
Positiv, medryckande och kommunikativ.

Berätta lite om din bakgrund:
Större delen av mitt yrkesliv har jag verkat inom dagligvaruhandeln. Jag har arbetat länge som tjänsteman inom Ica men även drivit stora matbutiker inom både Coop och Axfood. För mig har affärs-, försäljnings- och organisationsutveckling varit kärnan i de olika jobb jag haft och detta har jag idag stor nytta av i mitt nuvarande jobb på Sogeti.

Min karriär på Sogeti:
Jag började med att förkovra mig inom projektledarområdet. Jag hade från tidigare jobb många erfarenheter och kunskaper men för att vara än mer attraktiv för olika uppdragsgivare genomförde jag flera certifieringar och utbildningar. Efter det har jag haft två olika uppdrag hos samma kund. Det första gick så pass bra att jag fick chansen att vara projektledare för ett väldigt stort nyutvecklingsprojekt som var otroligt spännande.  

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att dom verkliga experterna ska ha en tydlighet i deras arbetssituation, alltså att jag som projektledare ger mitt projekts olika delar goda förutsättningar att göra det dom kan allra bäst. För mig handlar det om att skapa tydliga målbilder, tydliga leveranser och att alla ska känna sig både sedda och behövda för att nå de övergripande mål vi har inom projektet.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Morgonmöten som är korta, informativa och ger energi är en bra start på den perfekta dagen. Den innehåller också några avstämningar av uppsatta mål eller delmål där det redovisas att vi är på rätt väg, tidsplaner håller och att den förväntade leveransen blir än bättre än vad vi kunnat hoppats på. Då jag verkligen gillar kommunikation med mottagande verksamhet tror jag den perfekta dagen även innehåller ett möte där jag väl förberedd informerar om kommande releaser för verksamheten. Vi demar det vi kommer gå till release med och alla jublar!!

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Ska jag  vara ärlig så tycker jag det är det rätt tråkigt. Jag är en social person som definitivt trivs bäst med mitt projekt runtomkring mig. Det finns såklart många positiva saker att lyfta som vi tvíngats lära oss och som vi kommer ha nytta av i framtiden men att inte fått ha träffa sina kollegor på 1,5 år är väldigt tråkigt. Jag hoppas innerligt att kunna samla projektet igen innan 2021 är till enda.

Hur är en typisk sogetiare?
Jag tycker vi Sogetiare är glada personer, vi gillar samarbete och vi är vassa inom våra respektive expertområden. Jag har haft mycket utbyte med andra Sogetiare som väldigt prestigelöst delat sina erfarenheter och kunskaper med mig. Tillsammans är ett viktigt ledord!

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti är en modern och genuint bra arbetsgivare. Jag uppskattar det lokala här i Borlänge med bra kontor, bra kollegor väldigt mycket och har från dag ett haft bra stöd från min närmaste chef vilket är viktigt kanske framförallt för mig som inte har en naturlig IT-bakgrund. Måste även lyfta alla personer i mitt uppdrag ute hos kund, vi är en otroligt bra projektgrupp och jag får mycket energi att arbeta tillsammans med dem mot våra högt uppsatta mål.  Sammantaget så trivs jag otroligt bra på Sogeti.

KONTAKT
  • Björn Lindström
    Björn Lindström
    Projektledare, Borlänge
    072-504 23 30
FAKTARUTA

Namn: Björn Lindström
Titel: Projektledare
Född: 1975
Bor: Borlänge
Familj: Gift med Johanna. Har två barn, Elin 11 år och Ebba 8 år. Vi har desutom skaffat oss en pandimihund, det är mellanpudeln Bella.
Fritidsintressen: Nära på allt kretsar kring sport och motion. Är ordförande i fotbollsföreningen Torsångs IF där mina barn är aktiva. Är själv tränare för min äldsta dotters lag. Jag spelar tennis några dagar i veckan, springer dom dagar jag inte spelar tennis och går långa promenader med hunden.

Sökes: Nya medarbetare
Skriv ut E-post