Carl Ribbegårdh
OM OSS
JOBB

"Det började med en dröm om att lära mig Assembler"

Ända sedan hans pappa drog hem en ZX-81 när han var liten har Carl Ribbegårdh på Norrköpingskontoret gått igång på ny teknik. På fritiden går det ruskigt fort. 

Carl RibbegårdhBeskriv dig själv med tre ord:
Spontan, omtänksam, tänkare.

Berätta lite om din bakgrund:
När min pappa kom hem med en ZX-81 som vi kopplade in till tv:n så minns jag att jag blev förvånad och undrade fascinerat vad vi skulle ha den till. Han var entusiastisk och nyfiken på teknik. Vi satt ganska snart och knappade in if-satser och goto. Efter att vi bytt upp oss till en ZX-spectrum och en spelprogrammeringsbok plöjts igenom blev min dröm snart att lära mig assembler. När jag många år senare lärde mig assembler på Linköpings universitet var det i ärlighetens namn inte lika spännande som jag hade föreställt mig. C++ hade tidigare tagit platsen som mest fascinerande och behåller den fortfarande.

Jag har arbetat med systemutveckling i 15 år och började med att bygga utbildningsmoduler i AuthorWare. När jag sedan fick möjlighet att jobba med VB6, javascript och XML var lyckan total. Jag blev helsåld på hur Microsoft dokumenterade sina språk och bibliotek. Ingen var i närheten av deras tydlighet och läste man bara dokumentationen fanns det inga gränser för vad man kunde åstadkomma. Sedan dess har jag njutit av varje ny version av Visual Studio och SQL Server som Microsoft har släppt. Jag har 4 barn som rider och åker skidor. På sommaren windsurfar jag när jag har möjlighet och på vintern åker jag utför, tränar lite bana och tävlar i världscupen i speedski.

Min karriär på Sogeti:
Jag har jobbat på Sogeti sedan 2011 som systemutvecklare. Uppdragen har varierat mellan app-utveckling, app-serverlösningar, responsive web i mvc, weblösningar med episerver i botten, och wcf+wpf-lösningar.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att göra kunden nöjd genom att leverera precis det kunden vill ha. Att verkligen ta reda på vad kunden önskar. Att skriva kod som är lätt att förstå och ändra när man kommer tillbaka till den ett eller fem år senare. Jag brinner för SOLID-principerna.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En kopp te bredvid tangentbordet. Hörlurar på. Hitta zonen där hela inre bilden är tydlig och allting bara flyter. Avbrott då och då med möten eller att något måste diskuteras.

Varför jobbar du på Sogeti?
Framförallt för att jag gillar kollegorna, men också för att jag har möjlighet att jobba med precis det jag vill jobba med. Det är korta avstånd till allting inom Sogeti. Jag gillar hur man ser på balansen mellan familj och arbete.

KONTAKT
  • Carl Ribbegårdh
    Carl Ribbegårdh
    Utvecklare inom digitala kanaler
    072-712 51 61

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Carl Ribbegårdh

Titel:
Systemutvecklare

Född:
1974

Bor:
Ålberga

Familj:
Min fru Anna och mina barn Amanda, William, Ida och Ludwig

Fritidsintressen: Utförsåkning, speedski, slalom, storslalom, super-G, windsurfing, speedsurfing, webbtjänster, motorsport och musik.