Cleonelle Roil Beto
OM OSS
JOBB

"Jag skapar framtidens buggfria system. Idag."

Cleonelle brinner för test och kvalitetssäkring och du hittar henne på vårt kontor i Jönköping. Att våga tänka utanför ramarna är hennes framgångsnyckel och hon ser med spänning fram emot vad framtiden har att erbjuda. Läs mer om Cleonelle här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Social, glad och ärlig.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i lilla Jönköping. Som person har jag alltid varit nyfiken och velat testa på olika saker. Jag bestämde mig att flytta till huvudstaden för att prova på mina vingar. Jag fann ett stort intresse för IT då jag som liten alltid har varit teknisk av mig men även händig och kreativ. Jag genomförde en utbildning inom systemutveckling där jag lärde mig en hel del. Det var där och då min resa började. Men under resans gång tvekade några gånger, om jag verkligen hade valt rätt sysselsättning. Jag valde att resa utomlands, för att få en bredare inblick för livet. Försökte förstå mig på mig själv och vad jag trivs med. När jag var tillbaka i Sverige efter några månader, insåg jag att jag hade tagit det bästa beslutet i mitt liv. Jag hade omfamnat mina starka sidor och uppfyllt mina intressen som jag hittade hos mig själv. 

Min karriär på Sogeti:
Sogeti för mig har känts som en stor familj där alla bryr sig om varandra och vill varandras bästa. Jag har känt mig hemma sen dag ett. Jag hade dock inte förväntat mig en sådan här rolig och utmanande arbetsplats. Under min tid på Sogeti har jag fått chansen att utöka min kompetensnivå och nischa in mig inom test vilket jag finner väldigt intressant och stimulerande för min del. I framtiden ser jag spännande inriktningar samt möjligheter för att utvidga mina specialområden, som jag är mån om.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Test såklart! Jag hittade ett område som jag ville fördjupa mig i.
Min personlighet går hand i hand med min roll som testare då jag är strukturerad, flexibel, ödmjuk och tänker "out of the box". Vitsen med test är inte bara att hitta defekter i systemen, jag analyserar även mitt teams fantastiska jobb, som de skapar. Kvalitét kan man tillämpa i många sammanhang men jag brinner främst för kvaliteten jag har med mitt team och vad vi levererar till kund.

Hur delar du med dig av din expertis?
För mig handlar det om att demonstrera mina starka men även svaga sidor. Lyssna och visa omtanke för olika perspektiv. Respektera och vädersätta mina kollegors kunskap, för man kan alltid ta lärdom av varandra. Man kommer långt med att vara ödmjuk och hjälpsam. 

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Det är när servern inte ligger nere samt att testmiljön har hög prestanda. Men även att man jobbar parallellt med samma uppgifter som utvecklingsteamet för att uppnå effektiva kvalitetresultat. Och såklart fika med kollegorna med nybryggt kaffe och bullar på kontoret, det får alla på ett glatt humör.

Hur är en typisk sogetiare?
Man är driven, självständig, förstående, ödmjuk och hjälpsam. En bra lyssnare. Vågar steppa ut från sin "comfortable zone". Sprider kunskap och glädje för en behaglig arbetsmiljö.

Varför jobbar du på Sogeti?
För att jag ges möjligheten att skapa förtroende för mitt team/kollegor så att vi tillsammans kan levererar bästa kvalitetssäkra systemen åt våra kunder.  

KONTAKT
  • Cleonelle Roil Beto
    Cleonelle Roil Beto
    Test Engineer, Jönköping
    073-377 91 96

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Cleonelle Roil Beto
Titel: Test Enginner
Född: 1996 på skottåret, är 6,5 år gammal :D
Bor: Jönköping
Familj: Föräldrar med tre härliga syskon
Fritidsintressen: Målar tavlor och skapa kreativa föremål

Major shifts in QA & Testing in 2020?